Ahmet Şık, akp'nin kapatılacağını iddia etti. akp'liler çıldırdı

2325 izlenme 04 Eylül 2022
Reklamlar
Ahmet Şık, Medyascope'da Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtladı.   

Şık, seçimlerin ardından AKP ve MHP'nin muhalefet yapamayacağını ifade ederek "Onlar zaten darma duman olacaklar. Suç örgütü üyesi olmaktan yargılanacaklar. Temiz olanlar suça bulaşmayan kalmaya devam edecek ama AKP bu nedenle kapatılacak. 
AKP bir siyasi parti muamelesi görmeyecek. Bir suç örgütü olduğu için kapatılacak. 

Siyasi parti kılığına girmiş bir suç örgütü diyecekler" dedi.   AKP'nin getirdiği yasa önerileri için AKP'li vekilleri çoğu kez uyardıklarını söyleyen Şık, " Hep şunu söylüyoruz; 'bakın kendi kuyunuzu kazıyorsunuz. Bunlar sizi yargılayacak kanuni maddeler haline dönecek' diyoruz" ifadelerini kullandı.   

İktidar değiştiğinde şu anda muhalefette olan herkesin iktidarda olacağını bu durumda tek muhalefetin Emek ve Özgürlük İttifakı olacağını söyleyen Şık, "Türkiye'de gerçekten yurttaş adına nasıl muhalefet edildiği görülecek" dedi.   İktidara kim gelirse gelsin bu döneme dair bir soruşturma açılacağını söyleyen Şık, "Eğer iktidar değişimi olursa 'devr-i sabık yaratmayacağız' diyenleri Erdoğan'la birlikte yargılamak gerektiğini düşünüyorum" diye konuştu. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tayyip'in mitingi kalabalık olsun diye market kartı dağıtıldı Hakem, Futbol ve siyaset üçgeninde yaşanan skandalları herkesin anlayabileceği bir şekilde 2 dakikada anlatmış. Akp adayı yan sanayi tayyip olmaya karar vermiş gibi. ''Senin itirazın tek vatana'' Oyuncu Yunus Günce, O Şahsa Öyle Sorular Sordu ki: 'Sen en son ne zaman UTANDIN?'