All News
26 Aralık 2018 ( 826 izlenme )
Reklamlar

Akepe Güdümündeki Rtük'ten skandal ceza

RTÜK'ten Fox TV ve Halk TV'ye ceza geldi. Fox Ana Haber bülteni,

Fatih Portakal'ın yorumu nedeniyle 3 gün,
Halk TV'deki 'Halk Arenası' programı ise Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in sözleri nedeniyle 5 gün yayınlanmayacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, FOX TV ve Halk TV'ye yayın ve para cezası kesti. Verilen cezalara göre FOX Ana Haber'e 1 milyon TL ve 3 gün yayın yasağı, Halk TV'de yayınlanan Halk Arenası programına ise 80 bin TL ile 5 gün yayın yasağı getirildi.

RTÜK İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Yaşar Uğurlu'nun imzasıyla hazırlanan raporda, her iki kanal için “Halkı kin ve düşmanlığa sürüklediği” öne sürüldü.

Kanallara, yasanın “Irk, dil, din, cinsiyet, sınıf, bölge ve mezhep farkı gözeterek toplumu kin ve düşmanlığa tahrik edemez veya toplumda nefret duyguları oluşturamaz” ilkesine dayanılarak ceza kesildi.

“RTÜK İKTİDARIN İNFAZ KURUMU OLDU”

RTÜK üyeleri İsmet Demirdöğen ve İlhan Taşçı, karara tepki gösterdi. “RTÜK bedel ödetme ve ense patlatma kurumu haline dönüştü” diyen Demirdöğen, “RTÜK iktidarın susturma mekanizmasının bir dişlisi gibi kullanılmaktadır. Cumhuriyetin kurucusu Atatürk ve milli mücadele arkadaşlarına, muhalefet liderlerine ve milletvekillerine yapılan hakaretler ‘düşünce özgürlüğü' sayılırken demokrasi istemek suç olarak görülmektedir. Bir grup tarafından hedef gösterilen kişi ve kurumlar için RTÜK ne yazık ki infaz makamına dönüşmüştür” dedi.

Taşçı ise, “Cumhurbaşkanının işaretiyle yargının ardından RTÜK'ün de harekete geçerek yaptırım kararı vermesine ilişkin hızı doğrusu göz yaşartıcı. Anlaşıldı ki, görev sırası RTÜK'e geldi, o da görevini yerine getirdi. Bu kadar hızlı rapor düzenleyip karar alabilen RTÜK'ten aynı hızı bu ülkenin kurucusu Atatürk'e ‘zurnanın son deliği' denilen televizyon yayınları için de bekliyorum” diye konuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu kazanınca Hamidiye suyuna ambargo uygulayan firmalar Rockefeller’in İtirafları ' Türkiye'ye Menderes'le el attık, Özal isteklerimiz doğrultusunda kapıları iyice açtı ' Ceo'su Açıklamıştı: Yerli Otomobilin Bataryası Çin, Tasarım İtalyan Entegrasyon Alman İmamdan 7 yaşındaki çocuğa istismar