K. Kılıçdaroğlu'nun katılacağı etkinlikle Esenyurt Belediyesinin göndereceği Suriyelileri, evlerinden toplayıp göç idaresine götürdüler.

551 izlenme 08 Ocak 2023
Reklamlar
Esenyurt’ta Kılıçdaroğlu’nun katılacağı törenle ülkelerine uğurlanacak olan Suriyeliler, program öncesinde evlerinden alınarak İstanbul İl Göç İdaresi’ne götürüldü.

Esenyurt Belediyesi’nin ülkelerine dönmek isteyen Suriyelilere yönelik ‘Gönüllü Geri Dönüş’ projesi kapsamındaki çalışmaları devam ediyor. Suriyeli bir grubun ülkelerine uğurlanması için bugün belediyenin eski başkanlık binası önünde program düzenlendi.   

Ancak Suriyelilerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla yapılması planlanan uğurlama öncesinde, evlerinden alınarak İl Göç İdaresi’ne götürüldüğü öğrenildi.  Konu hakkında bilgi veren Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Bal, yaklaşık 3 yıldır belediye olarak Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri kapsamında çalışmalar yürüttüklerini söyledi.  

“Bugün de önceden günü belirlenmiş, 36 tane Suriyeli vatandaşımızın da dönmesi konusunda yardımcı olacaktık” diyen Bal, şöyle konuştu:  “Bu sabah saat 07:00 gibi, Suriyeli vatandaşlarımızın İlçe Göç İdaresi ve Emniyet mensupları ile birlikte adreslerinden alınarak İlçe Göç İdaresi’ne götürülmesi ve oradan da ülkelerine Emniyet ya da İlçe Göç İdaresi’nin göndereceğinin bilgisi personelimize verilmiştir. 

Neden böyle bir karar alındı, açıkçası buna da anlam veremiyoruz. Belediye olarak, 3 yıldır biz bu projeye destek oluyorduk.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

akp'yi eleştiren kadına 'sen kaç modelsin yavrum?' diye ahlaksızca hitap eden kişinin akp'li bir vekilin kardeşi olduğu iddiası Athena Kardeşler İmamoğlu'nu ziyaret etti " Biz, birleştirenin her zaman arkasındayız" Özdağ: Mültecilerle Ülkemizde İç Savaş Çıkaracaklar Yenikapı mitingi beklenen ilgiyi görmedi