Akp'li vekilin yaptığı beyin yakan enflasyon hesabı sosyal medyada alay konusu oldu

2234 izlenme 21 Şubat 2022
Reklamlar
Akp'li şahsın matematik hesabı sosyal medyada alay konusu oldu.  Fransa’da 150€’ya yapılan alışveriş, %7’lere varan enflasyon sebebiyle artık 750€. %7 yani 7 kat.

Akp'li vekilden beyin yakan enflasyon hesabı:

“Fransa’da 150€’ya yapılan alışveriş  %7’lere varan enflasyon sebebiyle artık 750€’ya yapılabilmektedir'' deyince sunucu uyarmasına rağmen aynı şeyleri söylemeye devam etti.

Sosyal medyada bir kullanıcı: ''Ekonomi neden mi bu halde? Adamlar bir kere matematik bilmiyor. %7 enflasyonu 7 kat olarak hesaplıyorlarmış. Onu da yanlış hesaplıyor. bir de Biri çıkar “ekonomi gözlerimdeki ışıktır” der biri çıkar matematiği katleder. Şansa yaşıyoruz gerçekten'' diye yazarken,
Başka bir sosyal medya kullanıcısı ise ''Fransa'da bir poşet 750-800 EURO ya doluyormuş, bu rakamlara Fransa'da otomobil alınıyor, yalan söylerken utanır insan, bu arada Fransa'da enflasyon %7 değil, %2.9.... Yalan yuva yapmış'' diye cevap verdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Türkiye'de çok satılan maden suyu İsviçre'de toplatılıyor. Erdoğan'ın, Fransız gazeteciyle yaptığı röportaj sırasında sufle aldığı anlar Cemal Enginyurt Karanlık Mafyaya Seslendi: ''Tehdit mi ediyorsun milleti Sen?'' Engellediğini itiraf etti. ''İstanbul'da bulunan zat böyle bir imkana sahip değil''