Altın Portakal'da En İyi Yönetmen ödülü alan Emin Alper'den Boğaziçi, Gezi ve direniş konuşması

232 izlenme 09 Ekim 2022
Reklamlar
Altın Portakal'da En İyi Yönetmen ödülü alan Emin Alper'den Boğaziçi, Gezi ve direniş konuşması

Emin Alper, Boğaziçi Üniversitesi’nde süren direnişe selam gönderdi ve şöyle konuştu:  “Bu ödülü Şerif Gönen’den almak çok büyük bir onur. Her şeyden önce jüri üyelerine çok teşekkür ediyorum. 

 Benim yönetmem olmamda Boğaziçi Üniversitesi’nin büyük bir katkısı vardır. Ülkesinin en güzide eğitim kurumunu ele geçirilecek bir kale olarak gören zorba bir zihniyetin saldırısı altında. 
Utanıyorum. Bu ülkenin bu nadide kurumuna yapılan saldırıdan gerçekten utanıyorum. Ama Boğaziçi Üniversitesi direniyor. Kazanacak. Sadece Boğaziçi Üniversitesi değil, zorbalığa karşı direnen herkes kazanacak. 

Gezi direnişçileri kazanacak. Hemen yanı başımızda diktatöre karşı direnen Ukrayna halkı kazanacak. Zalim mollalara direnen kadınlar kazanacak. Bütün bu direnişçiler tiranlara zorbalara şunları söylüyor: Kazanamayacaksınız. Tarih sizin yanınızda değil. Yıllar sonra hatıranızın önünde eğilecek kimseyi bulamayacaksınız.”

Bunlar da İlginizi Çekebilir

3 bin imzada kalan Vecdet Öz, CHP'ye sitem etti : Benim Günahım neydi? Man adasına para kaçırıldığını ispatlamasına rağmen para cezası aldığı gün bunları söylemişti. YILMAZ ÖZDİL ERKEN SEÇİM İLE İLGİLİ KONUŞTU Kani Beko: Yangın uçaklarının neden İzmir yangınında kullandırılmadığı şimdi anlaşılıyor