Anasayfa
27 Haziran 2024 ( 87 izlenme )
Reklamlar

Başkanlık yarışında ipi Ali Koç gögüslemişti. Aziz Yıldırım ile yaptıkları yarışta kimin ne kadar oy aldığı gibi detaylar tek tek açıklandı

Fenerbahçe bugün sandık başına gitti. Rekor katılımın olduğu seçimlerde Ali Koç 16 bin 464 oy alarak yeniden seçildi. Aziz Yıldırım’a 10 bin 483 oy çıktı.

Fenerbahçe'de tarihi seçim gerçekleşti ve oyların çoğunluğunu alan Ali Koç 3. kez Fenerbahçe başkanı seçildi.

Ülker Stadı'nda ilk günkü mali genel kurulun ardından ikinci günde başkan seçimi için oy verme işlemleri saat 10.00'da başladı. Aidatlarını yatıran 46 bin 410 üye oy kullanma hakkına sahip delegeler akşam 17.00'ye kadar oy kullandı.

Kongre divan kurulu başkanı Vefa Küçük kısa bir açılış konuşması yaptı:

"Güneşli, sıcak bir gün. İnşallah bu sıcak ve güneş sandığa da yansır ve katılım çok olur. Oy verecek üyelerimizin gönlünden hangi aday geçiyorsa, ona oy versinler. Katılımın fazla olacağını tahmin ediyorum. 3032 bin katılım olacağını tahmin ediyorum. Bugün saat 09.00'a kadar iki başkan adayı da listelerini verdi. Teslim aldığımızı imzaladık ve belgeledik."

"Saat 17.00'ye kadar üyelerimizin oy verme imkanı var. Benim anonsumla saat 10'da oy verme başlayacak. 17.00'ye kadar yaka kartını alıp oy kullanamazsa, o üyelerimize oy verme hakkı tanıyacağız."

"Kazanan taraf tevazu içinde, kaybedenin olgunluk içinde olması lazım. Bu şekilde sonuçlandıracağız inşallah. İnşallah bugün kazanan yine Fenerbahçe olacak."

Başkanlık için iki güçlü aday

Ali Koç’un yönetim kurulu listesinde tanınmış isimler yer alıyor; Erol BilecikBurak KızılhanSertaç Komsuoğlu ve Acun Ilıcalı.

Aziz Yıldırım’ın yönetim kurulu listesinde ise; Mahmut UsluMehmet EnginTuna Akın gibi önemli isimler bulunuyor.

Seçimlerde oy kullanma işlemleri saat 09.00'da başladı ve saat 17.00'de sona erdi.

Geçmiş seçimler ve adaylar

2018 yılında düzenlenen seçimlerde Ali Koç ve Aziz Yıldırım aday olarak yarışmıştı. Ali Koç, 20 bin 736 oyun 16 bin 92’sini alarak seçimi kazanmış ve Fenerbahçe'nin 37. başkanı olmuştu. Bu sonuçla, 20 yıllık Aziz Yıldırım dönemi sona ermişti.

Aziz Yıldırım, ilk kez 15 Şubat 1998 yılında başkan seçilmiş ve 2018 yılına kadar aday olduğu 12 kongrede de başkanlık görevini kazanmıştı.

Yönetim Kurulu Listeleri

Ali Koç'un yönetim kurulu listesi

Erol Bilecik, Burak Kızılhan, Sertaç Komsuoğlu, Acun Ilıcalı, Ahmet Ketenci, Alper Alpoğlu, Cenk Öztanık, Eren Dişli, Ergun Özen, Esin Güral Argat, Fethi Pekin, Hakan Safi, Hamdi Akın, Hulusi Belgü, Hüseyin Bozkurt, Kemal Danabaş, Mehmet Dereli, Nedim Keçeli, Özgür Özaktaç, Rıfat Perahya, Selma Rodopman.

Aziz Yıldırım'ın listesi

Mithat Yenigün, Mahmut Uslu, Nihat Özbağı, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Mehmet İman, Ahmet Önder Fırat, Fatih Öztürk, Murat Salar, Mehmet Selim Kosif, Batuhan Özdemir, Ömer Onan, Hande Tibuk, Ahmet Özokur, Mustafa Ömer Topbaş, Emin Selim Akgün, Mustafa Aydın Acun, Emrah Tünay, Mehmet Engin Özturan, Savaş Adalet, Berkay Erdim, Tuna Akın.

Fenerbahçe'nin yeni başkanını belirleyecek oy sayımına başlandı.

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı’nda sarı ve beyaz renkteki Başkanlık ve Yönetim Kurulu pusulalarının beyaz renkli zarfa konulması gerekirken, Sicil Kurulu seçimi için olan sarı zarfa da atılması sonucu birçok oyun iptal olma olasılığı söz konusu oldu.
Ali Koç, kendisine ait olan sarı listelerin sarı zarflara koyulmasından dolayı GEÇERSİZ olan oylar için itiraz etti. Aziz Yıldırım tarafı ise oyların iptal edilmesi gerektiğini savundu.

Vefa Küçük itirazı kabul ederek geçersiz oyların sayılmasını kabul etti.

İtirazlar nedeniyle oy sayımına 1 saatlik gecikmeden sonra başlandı.

Sandıklarda sayım aynı anda başladı. Tüm sandıklar aynı anda açıldı ve sayım başladı.

Seçimin sonucuna yönelik ilk bilgi gazeteci Ahmet Selim Kul’dan geldi. Kul, “Şu anda açılan sandıklarda görebildiğim kadarıyla belirgin bir fark yok” diyerek seçimin başa baş geçtiğini açıkladı.

47 sandıklı seçimde ilk açıklan 6 sandıkta Ali Koç önde çıktı:

Ali Yıldırım Koç: 1869

Aziz Yıldırım: 1279

İlk 6 sandık sonucu şöyle:

4 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 295
Aziz Yıldırım: 270

6 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 348
Aziz Yıldırım: 255

13 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 366
Aziz Yıldırım: 244

21 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 385
Aziz Yıldırım: 190

22 numaralı sandık sonucu:
Ali Koç: 347
Aziz Yıldırım: 230

47 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 184
Aziz Yıldırım: 133

İlk 6 sandıktan sonra sayımı sona eren 4 sandıkta da Ali Koç önce çıktı.

8 numaralı sandık sonucu:

Ali Koç: 363
Aziz Yıldırım: 191

17 numaralı sandık sonuçları:

Ali Koç: 355
Aziz Yıldırım: 215

18 numaralı sandık sonuçları:

Ali Koç: 343
Aziz Yıldırım: 204

30 numaralı sandık sonuçları:

Ali Koç: 342
Aziz Yıldırım: 210

Fenerbahçe’de 47 sandığın ilk 10’undan Ali Koç’un önde çıkması üzerine Koç tarafı kutlamalara başladı. Erol Bilecik, sandık sonuçları gelir gelmez Ali Koç’a sarılarak tebrik etti.

img5405.jpeg

Ali Koç tüm sandıklarda önde olduğunu görünce rakibi Aziz Yıldırım’ın locasına girerek rakibini girdiği mücadeleden dolayı tebrik etti ve birlik mesajı verdi.

Ülker Stadı’ndaki üyeler “İki başkan el ele, hep beraber tribüne” tezahüratı yaptı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Ali Koç üst üste 3. Kez başkan seçilirken Aziz Yıldırım’ı ikinci kez yenilgiye uğrattı.

İki aday seçim netleşince beraber kürsüye çıkış el ele konuşma yaptı, birlik mesajı verdi.

Fenerbahçe seçiminde oy sayımı da 21.00 sularında sona erdi!

Ali Koç 16.464
Aziz Yıldırım 10.483

Genel Kurul Divan Başkanı Vefa Küçük: "26.947 geçerli oy var. Ali Koç 16.464, Aziz Yıldırım ise 10.483 oy almıştır."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İstanbulda dehşet. Atılmasından 5 ay sonra okulu basan Iraklı öğrenci, müdürü ağır yaraladı İlahiyatçı olduğunu belirten bir vatandaş: “Adaletle,ahlakla yönetsinler isterse komünist yönetsin” Rezalet ötesi. 30 Ağustos'da bile Samsun havalimanında 15 Temmuz propagandası yaptılar İki yıl önce 'şükredin' diyen kadın, elektrik faturasına isyan etti