All News
05 Haziran 2019 ( 1018 izlenme )
Reklamlar

Binali Yıldırım'ın filosunda 2 süper yat.Haftalık kiralamak isteyenlerin 150 bin doları gözden çıkarması gerek


Eski ulaştırma ve haberleşme bakanı, AKP İstanbul Büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım’ın ailesinin kontrolündeki şirketlerin işlettiği 30 gemilik filoda iki ‘süper yat’ var.
Yıldırım ailesinin doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 17 şirketi ve 30 gemisi bulunduğu belirtiliyor, bunlardan özellikle ikisinin ‘bildiğimiz gemicik’lerden olmadığı ortaya çıktı



Hüseyin Özay'ın haberine göre, Yıldırım ailesi önce küçük feribotlar kiralayarak yük taşıması gerçekleştiriyordu. Bu dönemde kendi adlarına kayıtlı gemi bulunmazken, Yıldırım’ın bakan olmasının ardından şirketin başına oğlu Erkan Yıldırım geçti. Bu tarihten itibaren şirket sayısı artarken ailenin mülkiyeti arasına gemiler de girmeye başladı.


Yıldırım ailesinin sahip olduğu yatlardan biri My Latitude.


17 şirket, 30 ‘gemi’
Ailenin ilk şirketinin 6 Şubat 2002’de kurulan Derin Denizcilik olduğu belirtilliyor. Diğer şirketlerse şöyle: Sefine Denizcilik Yalova, ZealandShipping Hollanda, Q Shipping Hollanda, Castillo Real Estate Hollanda, Baychart İstanbul, Chartit Hollanda, Ceren Denizcilik İstanbul, North Bulkers Panama, Brother Navigation Marshal Adaları, Zeytin Denizcilik İstanbul, OGEM Marina, Metro Gemi Acentalığı, Eydo Denizcilik, Çağrı Gıda İnşaat, Su Bilgi Teknolojileri, Sekmen Otomotiv.

Haberde Yıldırım ailesine ait gemilerse şöyle listelendi: MV Zealand Alexia (Dalo Z), MV Zealand Almere, MV Zealand Amalia, MV Zealand Amsterdam, MV Zealand Ariane (Sylyani Z), MV Zealand Beatrix, MV Zealand Delilah, MV Zealand Juliana, MV Zealand Maxima, MV Zealand Rotterdam, MV Breadbox Falcon, MV Celtic Explorer, MV Francisca, MV Leah, MV Meridiaan, MV Nekton, MV Samskip Akrafell, MV Samskip Endeavour, MV Samskip Innovator, My Lady Dee, My Latitude, AK Abba, AK Ceren, AK Brother, AK Phoenicia, Pacific Ocean, John F, Golden Bay, Sis, Son 1.

My Lady Dee
My Lady Dee’nin haftalık kirası 140 bin avro, üstelik buna masraflar dahil değil.

Süper lüks yatların haftalık kirası dudak uçuklatıyor

Bunlardan ‘My Latitude‘ ve ‘My Lady Dee‘ Di bunlar gemi değil, süper yat sınıfında yer alıyor.

47 metrelik ‘My Lady Dee’ 10 yolcu ve 13 mürettabat kapasitesine sahip. Yıldırım ailesinin kiralama yoluna da gittiği bu yatın haftalık fiyatı ise 140 bin avro.

‘My Latitude’ ise 43.5 metre boyunda ve 12 yolcu kapasiteli, bu yat da haftalık 150 bin avroya kiralanıyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Gaffar Okan dahil bir çok cinayette imzası olan terör örgütünün partisi Hüdapar'ı biraz tanıyalım Sedat Peker, Bu Sefer Şok Bir İsim Verdi Resmen akp'ye geçti, rozetini tayyip takacak Akepe sözcüsü: Erken seçim yok demiştiniz diyorlar tabiki demeyiz