Bir dizide Yayınlanan Oruç Diyalogları Sosyal Medyada Tartışma Yarattı

5493 izlenme 26 Mart 2023
Reklamlar
Show TV’de yayımlanan Kızılcık Şerbeti dizisinin dün gece yayımlanan bölümünde, aynı lokantada hem içki içilip hem oruç açılır mı tartışması vardı.


Muhafazakar – laik yaşam tarzı çatışmasının, skalanın iki ucunda yer alan ve çocukları evlenince birbirine dünür olan iki aile üzerinden anlatıldığı dizide; oruç tutmayan Kıvılcım (Evrim Alasya) karakteri ile iftar ettiği lokantada içki servis edilmesine tepki gösteren bir başka karakter tartıştı.

Tartışmaya Kıvılcım’ın muhafazakar erkek arkadaşı Ömer (Barış Kılıç) da katıldı.

Dizide Kıvılcım ve Ömer, Ömer’in arkadaşı bir çiftle yemeğe gider.

Tartışma Ömer’in arkadaşının, lokantada içki içen turistlerden rahatsız olmasıyla başlar.

‘Yakışık alıyor mu?’
Garsonu çağırıp “Biz buraya gelmişiz sizin yaptığınız yakışık alıyor mu” diye azarlayınca Kıvılcım’la aralarında şöyle bir diyalog geçer:

– Yan masada içki içilmesi sizi neden bu kadar rahatsız etti, ben anlayamadım?

– Mübarek Ramazan ayındayız oruçluyuz burada.

– Ben değilim mesela

– Anlamadım?

– Anladım ama hak vermedim.

– Nasıl yani biz burada oruçluyken orada içki içilmesi normal mi?

– İsteyen içki içsin isteyen çay içsin, bundan rahatsız olan bir varsa gitsin orucunu evde açıversin bir zahmet… Burası laik bir ülke. Bunun için bu halk çok mücadele verdi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tayyip: 'Konut ve otomotiv sektörleri adeta yok satıyor.' İş buralara kadar geldi Ümit Özdağ, akp'li tarım bakanlığının yaptığı büyük ihaneti paylaştı. TİP'li vekil Ahmet Şık, o olayın tüm detayları ve aralarında geçen diyalogları en ince noktasına kadar anlattı. ''Tabii ki isteyeceğim''