All News
18 Mayıs 2022 ( 26 izlenme )
Reklamlar

Bizi Aldatmalarına Fırsat Vermeyeceğiz Diyerek Bakan Nebati Tepkisini Dile Getirdi

Bizi Aldatmalarına Fırsat Vermeyeceğiz Diyerek Bakan Nebati Tepkisini Dile Getirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı kabine toplantı sonrasında ev alacak vatandaşlara verdiği konut kredisi ile ilgili müjde sonrası durumu fırsat bilen ev sahiplerinin ev fiyatını aniden yükseltmesi ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bu duruma tepkisini koyarak şu sözleri sarf etti “ bu paket açıklanmadan önce tüm verileri aldık. İnternetten konut fiyatını artıranlar tek tek tespit edildi, suiistimal ederek bizi aldatmalarına izin vermeyeceğiz, konutla ilgili paket açıklandığının ertesi günü aykırı işlemle yapılanların ertesi günü aykırı işlemle yapılanların tamamı tespit edildi” diyerek tepkisini gösterdi. Finansal Kurumlar Birliği 10. Olağan Genel Kurulunda bu tepkilerini dile getiren Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bunu yapan fırsatçılar tek tek tespit edildi dedi.

Bakan Nebati’den “ Bunu yapanlar bilsinler ki ensesindeyiz “

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati sözlerinin devamına “ biz bir işlem yapar iken vatandaşın rahat etmesi için yapıyoruz, kısa günün karı diyerek bizi aldatmalarına izin vermeyeceğiz. Bunu yapanlar bilsinler ki ensesindeyiz. Vatandaşın konuta ihtiyacı var. Konut üreticisinin finansmana ihtiyacı var biz bunu sağlamaya çalışıyoruz. Tüm koşullarımızı en ideal noktaya çekecek şekilde hesaplarını yaparak yolumuza devam ediyoruz. Siz değerli paydaşlarımız ile yolumuza devam edeceğiz” sözlerini ekleyerek konuştu.

Finans Sektöründe Büyüme, Gelişme ve Derinleşme Devam Ediyor.

Kobi olanlar ve kobi olmayanlar da limit artışı oluğunu belirten Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati “ yüzde 14 bizim hedeflediğimiz oran değil. Bize de düşüyor ise güncel her türlü talebi gerek mevzuatta ikincil düzenlemeler ile yasalarla hızlı şekilde Meclisin katkıları ile önünüzü açıyoruz… Finans sektörü büyüyor, gelişiyor, derinleşiyor. Bugün itibari ile 120 şirket faaliyet göstermeye devam ediyor… Bizi her alanda sizi destekleyecek şekilde itekleyin. Biz hazırız yeter ki bu ülkede siz büyüyün bu ülke büyüsün “ gibi sözlerine yer verdi.

Tüm Engellemelere Rağmen Yol Almaya Devam Ediyoruz

Bakan Nebati sözlerinin devamını “ Türkiye güçlü bir ülke, kadim bir ülke, tarihsel derinliği olan insanların ülkesi meyve veren ağaç taşlanır. Bu böyle. Biz tüm engellemelere rağmen yol almaya devam ediyoruz.” Sözleri ile getirdi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Abdullah Gül: Siyasal İslam bütün dünyada çöktü. Gezi olaylarıyla gurur duyuyorum Tayyip erdoğan: 7 Haziran seçimlerinde kısa bir belirsizlik yaşandı.faturasının ağırlığını hep birlikte gördük. Önce enflasyonu yeneceğiz açıklaması Gökçek’in iftirasını “süt markası” ele verdi