Chp'li Vekil, İBB'den aldığı trilyonluk Burs Hakkında Konuşunca, akp'li kadın Kendini Savunmaya Çalıştı

1689 izlenme 06 Şubat 2022
Reklamlar
Veli Ağbaba ile Akp'li Ravza Kavakcı arasında, TBMM Genel Kurulu’nda; Kavakcı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri üzerinden verilen burslarla yurt dışında eğitime gönderilmesi ile ilgili polemik yaşandı. 

Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifinin geçici 1. maddesi üzerinde söz alan Ağbaba, konuşması sırasında; akp’li milletvekilleri Fatma Betül Sayan Kaya ve Ravza Kavakcı ile akp İstanbul Kadın Kolları Başkanı Rabia Kalender İlhan’ın fotoğraflarının yer aldığı bir fotoğrafı gösterdi.  Ağbaba şöyle konuştu:  “Geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bir alım var, kadro var, para var, ek bütçe var ama ne yok fakir fukara için torpil yok. 2 milletvekili yazı yazıyor ‘Yakınlarıma, akrabalarıma öncelik tanıyın’ diyor. 

Mülakatta dayısı olmayan herkes elenmiş. Mülakatta dayın yoksa devlet kademesine giremiyorsun. Bakın ne diyor milletvekili ‘Hemşehrilerimin kurumunuzda girecek mülakat sınavında yardımlarınızı bekliyorum’ diyor. Bu çocukların hakkını gasp edecek kadar insanlar utanma duygusunu kaybetmişler. Devletin her kademesinde mülakat var, AKP’li vekil bulamıyorsan devlete giremiyorsun, sana oy vermiş olsa bile giremiyorsun, kim olması lazım yeğenin olması lazım.  

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ali Koç : Atatürk’ün hangi takımı tuttuğu önemli değil, kimin onun yolunda yürüdüğü önemli Emeklilere indirimli uçak bileti vaadine bir vatandaşın tepkisi: ''200 km uzaktaki memleketime gidemiyorum, insanın aklıyla alay ediyor bunlar' Türk Askerinin Başına Çuval Geçirenden Liyakat Nişanı aldığı hatırlatılınca çıldırdı. ÇILDIRDI ''Bütün televizyonlara Tebliğ Ediyorum İsmail Saymaz'la Beni Aynı Programa davet etmeyin''