All News
05 Kasım 2023 ( 191 izlenme )
Reklamlar

CHP Olağan Kurultayı ikinci tura kaldı: Özel 682 Kılıçdaroğlu 664 oy aldı

CHP Olağan Kurultayı ikinci tura kaldı. Özgür Özel 682 oy alarak ilk turu önde bitirdi. 
Rakibi Kemal Kılıçdaroğlu ise 664 oy aldı. Genel başkanın kazanabilmesi için 683 oy alması gerekiyor. Buna göre Özel, bir oy ile genel başkanlığı kaçırdı.

Delegelere oy kullanmaları için çağrı yapıldı. İkinci tur oylaması 01:15’te başlayacak. 


CHP Genel Başkanlığı’na aday olan değişimcilerin desteklediği Özgür Özel, konuşması sırasında Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Adaylık konuşması yapmayacağı açıklanan Kılıçdaroğlu, kendisine cevap hakkı doğduğu için sahneye çıktı ve Özgür Özel’e cevap verdi.

CHP Genel Başkanlığı için beş aday öne çıktı: Genel merkezin adayı Kemal Kılıçdaroğlu, değişimcilerin adayı Özgür Özel, Örsan Öymen, İlhan Cihaner ve Ünal Karahasan. İlhan Cihaner ve Örsan Öymen adaylıktan çekildi. Toplanan imzalar sonucu da Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’in yarışacağı kesinleşmişti. 

Kurultayın açılış konuşmasını Kılıçdaroğlu yaptı. CHP lideri sahneye çıktığında tüm delegeler ayağa kalktı. Kılıçdaroğlu’nun “sert” geçen konuşmasını tüm delegeler dikkatle izledi. Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkan en önemli vurgu şüphesiz “sırtımdaki hançerler” sözleriydi. Kılıçdaroğlu, “İş cumhurbaşkanlığı adaylığının seçilmesine gelince masadan kalkmalar ve oturmalar geldi. Sırtımdaki hançerlerle seçime girmek zorunda kaldım” diyerek İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e, “Bay Kemal’in yol arkadaşı olacaksan, arkasından hançerlemeyeceksin” diyerek değişimcilerin adayı Özgür Özel’e yüklendi.

Özgür Özel, Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Sırtımdan hançerlendim” sözleriyle ilgili, “Hiç üstüme almadım. Hiçbirimizin üstüne almadım. CHP’de hançer yok, hançerleyecek de kimse yok” diye cevap verdi.

Özgür Özel’in olayları çarpıttığını öne süren Kılıçdaroğlu, “Olayları çarpıtarak anlatmanız doğru değil. Genel başkan olacak kişinin olayları çarpıtmadan sizin önünüze sağduyu ile çıkmalı, güler yüzle çıkmalı. Ben Özgür kardeşimi severim, uzun süredir beraberiz. Belediye başkanı olacağım dedi, aday oldu, milletvekili olacağım dedi, vekil oldu. O arkadaşlarla beraberdik. O eleştirileri keşke MYK’da PM’de söyleselerdi ve ben de dinleseydim, beraber mücadele etseydik. Oraya gelince evet diyeceksin, buraya gelince hayır diyeceksin. Olmaz. Genel başkanlarda çifte standart olmaz. İşin özü budur” diye konuştu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

5. sınıf Şarkıcı'dan tepki çeken sözler: ''Tek lider erdoğan, ekonomi kötü diyorlar, daha da kötü olabilirdi'' Eski HSYK Daire Başkanı: ' Erdoğan, Bilal'i almaya gelecekler dedi, benden yardım istedi ' Adalet Partisi Başkanı Vecdet Öz’den Tansu Çiller Açıklaması Orhan gencebay, Tayyip'in Olağanüstü görevleri yapmak için doğduğuna inanıyormuş