Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı tarihi konuşmanın en önemli bölümleri.

275 izlenme 15 Ağustos 2023
Reklamlar
Ekrem İmamoğlu'nun yaptığı tarihi konuşmanın en önemli bölümleri.
İmamoğlu “ Ne yazık ki bu yeni dönemde ekonomik kriz giderek derinleşti. Fatura her zaman olduğu gibi yine vatandaşımıza çıktı. Ama  Cumhurbaşkanı hala tek haneli enflasyon masalıyla halkımızı oyalamaya devam ediyor. Yıllık TÜFE oranı TÜİK'in verilerine göre Temmuz itibariyle yüzde 48 oldu. Gıda enflasyonu yüzde 60'ın üzerinde. Bırakın tek haneyi, bu gidişle üç haneli enflasyon yaşanacak endişesi içindeyiz. Aslında vatandaşın mutfağının gerçek enflasyonu uzun süredir zaten üç haneli” dedi.


Seçim sonrasında, sadece Temmuz ayında 30 yılın en yüksek aylık enflasyon artışının yaşandığını vurgulayan İmamoğlu “İktidar enflasyonla mücadele edemiyor. 14 Mayıs seçimlerinden bugüne kadar geçen 3 ayda, iktidar motorine yüzde 105 zam yaptı. Dana eti 7 ayda yüzde 107 arttı. Savaş halindeki Ukrayna'da enflasyon yıllık yüzde 11. Rusya'da ise yıllık yüzde 4. Türkiye’nin sadece Temmuz ayı enflasyonu yüzde 9.5. Yani Rusya’nın yıllık enflasyonun iki katından fazlasını biz bir ayda yaşamış olduk” diye konuştu.

“TASARRUF SADECE VATANDAŞTAN İSTENMEZ”

“Durumun vahameti için başka söze gerek var mı?” diye soran İmamoğlu şöyle devam etti:

-Hükümet yetkileri vatandaşı sık sık tasarrufa davet ederken, sadece iki kamu bankasının 3 yılda reklam harcaması 2 milyar lira. Bu arada yeri gelmişken kamu bankalarının İBB'ye 4,5 yıldır tek bir kuruş kredi vermediğinin de altını çizelim. Tasarruf sadece vatandaştan istenmez.

-2023'de hedeflenen toplam vergi, ek vergilerle birlikte 4 trilyon 270 milyar liraya yükseltildi. Bu kadar verginin toplandığı bir coğrafyada açlık, yokluk, yoksulluk olmamalıdır.

-Şayet oluyorsa, orada çok büyük bir israf, adaletsizlik ve paylaşım sorunu vardır. İktidarın ekonomik tercihlerinin sonunda, toplumun en zengin yüzde 20’sinin toplam gelirden aldığı pay artarak bir yılda yüzde 48’e ulaştı.

-Buna karşın en yoksul yüzde 20’nin aldığı pay ise yüzde 6'ya geriledi.  Zenginle yoksul arasındaki fark sekiz katına çıktı. Özetle bu iktidar zenginin cebini tıka basa doldururken, halkımızı açlığa ve çaresizliğe mahkûm etmeye devam ediyor.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir vatandaşın, babasının bile reddettiği şahıs hakkında yaptığı video sosyal medyayı adeta salladı. Akp'linin adını verdiği şarkıcının Kabe'de tavaf ederken kendini çektirdiği görüntüler ortaya çıktı. Seçimden sonra akp ile masaya oturur musunuz? sorusuna verdiği cevap hiç şaşırtmadı. Çirkef Yandaş, "Birileri ülkeyi yemeye devam ediyor" diyen oyuncuyu tehdit etti