All News
02 Aralık 2022 ( 280 izlenme )
Reklamlar

Reuters ajansının iddiası: Esad, seçimlerden önce tayyip'le görüşmeyi reddetti

Tayyip bunları söylemişti ⬆

Reuters ajansının iddiası: Esad, seçimlerden önce tayyip'le görüşmeyi reddetti

Reuters, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın,  tayyip’le görüşmeyi reddettiğini öne sürdü. Reuters'a açıklamalarda bulunan Suriye'ye yakın kaynaklar, "Erdoğan'a neden zaferi bedavaya teslim edelim? Seçimlerden önce herhangi bir yakınlaşma olmaz" ifadesini kullandı.

Geçen ay Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile el sıkıştıktan bir hafta sonra Suriye hakkında da açıklama yapan Tayyip, Suriye ile işlerin yoluna koyulabileceğini söyleyerek “Siyasette dargınlık olamaz” ifadesini kullanmıştı. Ayrıca Tayyip'ın Sisi ile el sıkışması ve Esad ile görüşmeye yeşil ışık yakması tepkilere neden olmuş ve siyasetin gündemine bomba gibi düşmüştü.


Şam hükümeti Erdoğan’ın olası bir görüşmeyi ‘seçim hamlesi’ olarak kullanacağını düşünürken; haber kaynakları Suriye tarafının, “Niye bedavadan seçim kazandırılsın ki?” dediği iddia edildi.

Reuters’a konuşan, Suriye’nin konudaki duruşu konusunda bilgisi olan üç kaynağın aktardığına göre Esad, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le birlikte Erdoğan’la üçlü zirve teklifini reddetti.

Kaynaklar, Şam’ın böyle bir toplantının, Erdoğan’ın önümüzdeki yıl düzenlenecek seçimler öncesi desteğini artıracağına inandığını söyledi.

"ERDOĞAN’A NİYE BEDAVADAN SEÇİM KAZANDIRILSIN Kİ?"
Kaynaklardan biri, “Erdoğan’a niye bedavadan seçim kazandırılsın ki? Seçimlerden önce herhangi bir yakınlaşma olmayacak” diyerek, Suriye’nin dışişleri bakanları toplantısı fikrini de geri çevirdiğini sözlerine ekledi.

Diplomat olan bir kaynak, Suriye’nin ‘somut bir şey getirmediği takdirde böyle bir toplantıyı yararsız gördüğünü ve şimdiye kadar istedikleri şeyin Türk birliklerinin tamamen geri çekilmesi olduğunu’ söyledi.

"RUSYA DA BUNDAN FAYDALANIR"
Türkiye’nin konuya yaklaşımını bilen bir kaynaksa ‘çok da uzak olmayan bir gelecekte’ bir EsadErdoğan görüşmesinin mümkün olabileceğini söyledi.

Kaynak, “Putin yavaş yavaş bunun yolunu hazırlıyor. Suriye’de büyük bir değişimin başlangıcı olur ve Türkiye üzerinde çok olumlu etkileri olur. Rusya da bundan faydalanır. Birçok alanda gerginlik olduğu düşünülürse” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Leyla'nın ölümüyle ilgili Baro başkanından dikkat çeken iddia Can Dündar'ın Mal Varlığına El Kondu Binali Yıldırım evinin mutfağında aşure yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı. 16 Nisan referandumunda görev aldığını iddia eden bir kişiden önemli açıklamalar