Etliye sütlüye karışmayan işadamları da tepki göstermeye başladı. İmam hatip uyarısı

1805 izlenme 22 Temmuz 2022
Reklamlar
Sadettin Saran, "Derhal bilimi esas alan A'dan Z'ye reform yapılsın. Eğitim sistemimiz iflas ederse ülke de iflas eder. Güney Afrika'da bir üniversitenin kapısında şöyle yazar: Bir milletin yok edilmesi için bombalar, füzeler şart değildir" dedi. Saran'ın mesajı on binlerce beğeni ve yorum aldı.
"İmam Hatip Liseleri'nin sayısı sürekli artırılıyor ama öğrenci sayısı neredeyse hiç artmıyor" diyen Saran Fen, Anadolu ve Meslek liselerine ilgilinin hayli artmasına rağmen oralarda tersine okul sayısının azaltıldığını vurguladı. Kız çocuklarının okullaşma oranında yüzde 6'dan daha fazla düşüş olmasının da bir diğer tehlike olduğunu söyleyen Saran şu ifadeleri kullandı:  "O yüzden buradan sesleniyorum: Milli Eğitim'de acilen, derhal bilimi esas alan A'dan Z'ye reform yapılsın. İnanın biz Türkiye olarak ekonomimizi de düzeltiliriz, uluslararası sorunları da çözeriz, her şeyi başarabiliriz. Ama eğitim sistemimiz iflas ederse ülke de iflas eder!"

Sadettin Saran, sosyal medya platformu Instagram üzerinden paylaştığı videoyla Milli Eğitim Bakanlığı'na acil reform çağrısı yaptı. Saran'ın video mesajı on binlerce kişi tarafından beğenilirken, binlerce kişi de yorum yaptı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yaptırım kararı alan ABD, gül ve soylu'nun mal varlıklarına el koydu F Altaylı'dan sapığa adeta yaylım ateş ''Boğazında takılmazsa, k.*ında takılsın'' Bülent Tezcan, manipülasyonu açıkladı: erdoğan'ın oyu hiç bir zaman %48 in üzerine çıkmadı' Bilecik'te tayyip ve Beraberindekilerin Namaz Kılması İçin Camide Ön saflar Rezerve Edilmiş