Gündemi Artık Kılıçdaroğlu Belirliyor. En çok tercih edilen araçlarda ÖTV’yi kaldıracağız

5534 izlenme 25 Temmuz 2022
Reklamlar
Kılıçdaroğlu: En çok tercih edilen araçlarda ÖTV’yi kaldıracağız


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde en çok tercih edilen araç segmentlerinde özel tüketim vergisini (ÖTV) kaldıracaklarını, lüks araçlara uygulayacaklarını söyledi.


Kılıçdaroğlu, Twitter üzerinden evinin mutfağında konuştuğu bir video paylaşarak “Birkaç ay araç almayı ertelerseniz, Bay Kemal olarak sözümdür: İkinci el araba parasına, sıfır araba aldıracağım sizlere” diye yazdı.

CHP lideri özetle şunları dedi:

* İktidara geldiğimizde ivedilikle ve kolaylıkla çözeceğimiz sorunlar, maalesef muhalefetteyken zaman alabiliyor. İnatla hayat kalitenizi düşürmeye çalışan ceberut bir iktidar var karşımızda. Oysa insanımız çok mütevazı.

* Bir evi, bir arabası, güzel, huzurlu bir ailesi olsun istiyor. Sadece bu kadar. Bu bile çok görülüyor insanımıza. Bakın yoksulların en savunmasızların üstü çizildi. Orta sınıfın altındaki haneler dibe düşürüldü. Özellikle tipik, orta sınıf işçi çocuklarının basamakları tırmanarak standart atlama olasılığı ellerinden alındı. İktidar sadece ihalecilere beşli çetelere, mafyalara, çantacılara çalıştı.

* İşte bugün ivedilikle yapacağımız bir iyileştirmeyi hatırlatmak ve kritik bir çağrı yapmak için sizleri mutfağıma davet ettim. Bugün otomobil vergileri konusunu açıyorum. Özellikle ÖTV. Türkiye’de bir araç alırken dünyanın en yüksek araç alım vergisi olan ÖTV’yi ödüyoruz.

* Yetmiyor. Aracın bedeliyle birlikte bu verginin de vergisi olarak alınan yüzde 18 KDV ödüyoruz. Üstüne gümrük vergisi ödüyoruz. Üstüne motorlu taşlar vergisi ödüyoruz. Bu kadar vergi nedir Allah aşkına?

‘Benim milletim Almanya’daki otomobilin tam iki katını ödüyor’
* Almanya’da 15 bin avro olan sıfır bir aracın fiyatı bizde vergilerle 500 bin lirayı aşıyor.
Benim milletim Almanya’daki otomobilin tam iki katını ödüyor.

* Nüfusumuzun yüzde 95’inin sıfır araç alma ihtimali artık kalmadı. Şimdi açıkça çağrı yapıyorum. Yapacağımız işlerden biri, 1.6 motor otomobillerde vergileri bugünün yaklaşık dörtte biri oranına indirmek olacak.


Bunlar da İlginizi Çekebilir

Erdoğan'ı çaya davet eden vatandaşlara sert müdahale SON DAKİKA! MUHALEFETTE 4'LÜ İTTİFAK 'Sen Benim Başörtüme Laf Ettin' diyerek kadının üzerine yürüdü Cumhuriyet değerlerine saldırarak sosyal medyada takipçi kasmak isteyen şahıstan gece yarısı büyük provokasyon.