Haram diye sergiledikleri araçlardan biri Kılıçdaroğlu'nun geçmişte kullandığı araçlardan biri çıktı.

231 izlenme 28 Mayıs 2026
Reklamlar
Haram diye sergiledikleri araçlardan biri Kılıçdaroğlu'nun geçmişte kullandığı araçlardan biri çıktı.
"Mutlak butlan" davası kararının ardından partide yönetimin yeniden Kemal Kılıçdaroğlu ekibine geçmesiyle birlikte, CHP Genel Merkezi binası önüne iki lüks makam aracı çekildi. 

Araçların üzerine "Müteahhit Aziz’den satılık haram araç" ve "Havlucu belediye başkanından satılık haram araç" yazılı pankartlar asıldı. Kılıçdaroğlu'na yakın isimler, bu araçların Özgür Özel dönemiyle ilişkili olduğunu, birinin şaibeli iş insanı Aziz İhsan Aktaş’ın finansmanıyla alındığını, diğerinin iç dizaynına ise milyonlarca lira harcandığını iddia etti.  

"Kendi Döneminde Alınan Araç" Cevabı Özgür Özel yönetiminin İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat ve diğer parti yetkilileri belgelerle anında açıklama yaptı. Yapılan açıklamada;  Sergilenen iki lüks aracın da tamamen partinin kendi parasıyla, resmi olarak sıfır alındığı ve faturalarının mevcut olduğu belirtildi.  

En önemlisi, "Müteahhit Aziz'den alındığı" iddia edilen Mercedes marka araçlardan birinin 2022 yılında, bizzat Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendi genel başkanlığı döneminde satın alındığı ve yine kendisi tarafından makam aracı olarak kullanıldığı ortaya çıktı.  

Kılıçdaroğlu Cephesinden "Sembolik" Açıklaması Gerçeğin ortaya çıkması ve tepkilerin büyümesi üzerine Kılıçdaroğlu’nun Basın Danışmanı bir açıklama yapmak durumunda kaldı. Sönmez, araçların iddia edilen isimlerle doğrudan bir bağı olmadığını kabul ederek, bu araçların CHP envanterinden rastgele seçildiğini ve iddialardaki "riski göstermek adına sembolik olarak" teşhir edildiğini öne sürdü

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Meral Akşener: “T. E., yüz sayfa Türkçe, Tarih, Mantık, Felsefe okumayıp Türkçeyi 300 kelimeyle konuştuğu için Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkamaz” Görevinden ayrılan Washington büyükelçisinin İngilizcesi tartışma konusu oldu. ''15 Temmuzla ilgili gerçekleri konuşmanın zamanı geldi'' diyerek, anlatmaya başlayınca akp'liler çok rahatsız olmuştu Yandaş kanalın sabah programında tuhaf dakikalar.