Havalimanı emekçisi: Gece uyurken kapımızı kırdılar, bugün işe çıkmamızı istiyorlar

5042 izlenme 15 Eylül 2018
Reklamlar
Üçüncü Havalimanı'nda haklarını arayan işçilere sabah karşı polis ve jandarma saldırdı. İşçi koğuşlarının kapılarını kıran polis ve jandarma, 400 civarında işçiyi gözaltına aldı.

Üçüncü Havalimanı'nda dün gün boyunca hakları için direnen, insanca çalışma ve barınma koşulları isteyen işçilere, sabah karşı polis ve jandarma saldırısı düzenlendi.

Jandarma ve özel harekat polisinin ortak operasyonunda yaklaşık 400 işçinin gözaltına alındığı belirtildi.

Polislerin ellerindeki listelere göre gözaltına aldığı bildirildi.

Saldırı sırasında işçilerin kaldığı odaların kapılarının kırılarak zorla girildiği görüldü.

Yol TV'ye konuşan bir işçi, sabah 03.30 sıralarında kapılarının koçbaşıyla kırıldığını belirterek, "Uyuyorduk, ses gelmedi; koçbaşıyla kapılarımızı kırdılar.

Hayırdır dedik. ‘Çalışmayanlar varmış' deyip baskı uyguladılar. Dün gece bizi uyutmadılar ve bugün bizim işe çıkmamızı istiyorlar.

Ben bu baskı altında nasıl çalışayım.
Ben de bu ülkenin vatandaşıyım; işçiyim ben işçi. Sen benim kapımı nasıl kırıyorsun? Medeni bir şekilde kapıyı çalabilirsin, ama yok, koçbaşını vurdular. Ben uyuyorum, nasıl duyayım seni.

Orası benim mahremim ve ben bunu kabul etmiyorum" dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir partinin önüne giden vatandaş Akşener'e sordu 'Truvalı mısınız?' Şahan Gökbakar, akp'nin İBB'ye karşı tezgahladığı otobüs kumpasıyla dalga geçti Kılıçdaroğlu'ndan çok önemli açıklamalar: ' Bizim tanımadığımız seçimi İnce tanıdı ' Askerden kaçmak için sahte rapor düzenleten şahsı tv.lere yorumcu yapmışlar. Son salladığı palavra ile alay konusu oldu