All News
19 Ocak 2024 ( 489 izlenme )
Reklamlar

İBB’ye terörist çalıştırıyor iftirası atmıştı: avukatı, elinde bir belge olmadığı ve söylemlerinin siyaset yapma özgürlüğü çerçevesinde olduğunu beyan etti.

akp'nin eski İçişleri Bakanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 550 kişinin ‘terörle’ bağlantılı olduklarını iddia etmişti. Konuyla ilgili başlatılan soruşturmada Soylu’nun, elinde bir belge olmadığı ve söylemlerinin siyaset yapma özgürlüğü çerçevesinde olduğu beyan edildi.

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 550 kişinin ‘terörle’ bağlantılı olduklarını iddia etmişti. “Kayıtları kamu görevi yapmalarına engel olacak nitelikte kişilerdir. Buradan bir çalışma daha yapıldı, 21 kişi daha buradan ayrıldı, 484 kişi soruldu” demişti. Olayın üzerine soruşturma başlatılmıştı.

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, konuya ilişkin başlatılan dava tutanaklarını ve ifadeleri sosyal medya hesabı olan X’te yayınladı. Torun’un yayınladığı mahkeme beyanlarında, Süleyman Soylu’nun siyaset yapma özgürlüğü çerçevesinde yapıldığı ifade edildi.

 

Duruma tepki gösteren Torun, şu paylaşımı yaptı;

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 550 terörist var” diyen Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ifadesinde “Elimde bir bilgi/belge yok. Ben bunları siyaset yapma ve ifade özgürlüğü” kapsamında söyledim” diyor.

Halkına yalan söyleyen, terörle etkin mücadele etmek yerine terör söylemiyle muhalefeti hedef gösteren Soylu ve Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin en büyük bekâ sorunudur”

Düşünce özgürlüğü kapsamında

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun avukatı Uğur Kızılca, mahkemede verdiği savunmasında, “Müvekkilim İçişleri Bakanı’dır. Hazırlanan rapor doğrultusunda elindeki bilgileri siyaset yapma özgürlüğü ve düşünce ve kanaat açıklama özgürlüğü kapsamında açıklamıştır” denildi.

Davayı açan Nuri Başkapan isimli vatandaş twitter hesabından şunları yazdı:

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kemal Kılıçdaroğlu Çorum'da düzenlenen Şeker Mitingi'nde! Kılıçdaroğlu: Afrin'e hava desteği almadan asker sokucaksan, önce kefenle karşılayanları gönder 'İdlib'den çekilen cihatçı gruplar Kayseri ve Konya'ya mı yerleştirilecek?' Stokçuluk cezasını da artıran yargı paketi TBMM'den geçti