TİP adaylığını geri çekmişti. İşin içinden iş çıktı. Adaylığını satılığa çıkarmış.

10993 izlenme 25 Mart 2024
Reklamlar
İsmail Saymaz:  "TİP'e ulaşan ses kaydına göre Turgay Kocakaya isimli kişi, AKP adına Gökhan Zan'la görüşerek adaylıktan çekilmemesi karşılığında 3 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu teklif ediyor. Gökhan Zan da "5 milyon dolar olmaz mı" diyerek teklife olumlu yaklaşıyor.  Yorumculuk teklifini reddetmemekle birlikte Gökhan Zan bu kayıtların montaj olduğunu söylüyor ancak TİP bu kayıtların doğruluğuna inanıyor."

NE OLMUŞTU?

Türkiye İşçi Partisi, sosyal medyadan bir açıklama yaparak Hatay Büyükşehir Belediyesi için aday gösterdiği Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiklerini duyurdu.

"Gökhan Zan'ın partimizin asla tasvip etmeyeceği ilişkilere girdiğine dair çeşitli iddialar tarafımıza ulaşmıştır. Gökhan Zan söz konusu iddiaların kendisine yönelik bir kumpas olduğunu ve hukuki süreci başlatacağını partimize iletmiştir" denilen açıklamada, Zan'ın adaylıktan çekildiği bildirildi: "en ufak bir şaibenin varlığına bile göz yummayacağımızı ve kumpas ve şantaj gibi yolları alışkanlık haline getirmiş olan düzen siyasetine olan kapanmaz mesafemizi hatırlatıyor, Gökhan Zan'ın adaylığını geri çektiğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz"

Gazeteci Onur Dalar Konuyla ilgili olarak şunları yazdı:

Benim edindiğim bilgiye göre TİP'in elinde adaylıktan çektikleri Gökhan Zan ve AKP'li üst düzey isimler arasında geçen ses kayıtları var. Ses kayıtlarında TRT yorumculuğu ve Hatay Spor'da görev almak için pazarlık yapıldığı söyleniyor.


GÖKHAN ZAN'DAN AÇIKLAMA: YOLUMA DEVAM EDECEĞİM

TİP'ten adaylığı geri çekilen Gökhan Zan, açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından video ve metin paylaşan Gökhan Zan, İskenderun Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Adliye önünde basına konuşan Zan, şunları dile getirdi: 

"Az önce Sayın Savcımızın yanına çıktım, gerekli açıklamaları ilettim. Son bir haftadır yoğun bir tehdit ve şantajla karşı karşıya kaldım. Daha önce adaylıktan çekilmem için Lütfü Savaş adına bana geldiklerini söyleyen ve beni, bana ve aileme zarar vermekle tehdit edip çekilmezsem bana sahte kayıtlarla itibar suikastı yapacağını söyleyenlerin şantajına maruz kaldım. Ama bu tehdit ve şantajlara boyun eğmedim. 


Bir daha gelirlerse haklarında suç duyurusunda bulunacağımı söyledim. Durumu parti genel merkezimle ve genel başkanımla paylaşmıştım. 

Partim bu tür şantajların kesilmeyeceğini, boyun eğmemem gerektiğini ve yanımda durduklarını söylediler. Ancak dün itibarıyla az önce haklarında suç duyurusunda bulunduğum şahıslar bana sahte bir kayıtla şantaj yapıp adaylıktan çekilmemi, çekilmezsem daha önce söyledikleri gibi aileme ve bana zarar vermek ve basın yoluyla bana itibar suikastı yapacakları tehdidinde bulundular. Ben de gelip suç duyurusunda bulundum" dedi. 

Zan, sosyal medyadan ise yazılı olarak şunları söyledi: "Tehditlerine ve şantajlarına boyun eğmediğimde de bu sefer en iyi bildikleri fetöcü yöntemlere, montajlara sarıldılar. "

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Peker, akp'li o isim ve Ankara emn. müdürünü hedef aldı: 'Benim Örgütteydin Sülünün Örgütüne mi geçtin?' İsmail Küçükkaya, İmamoğlu ile Yıldırım'ın katılacağı program hakkında detaylı bilgiler verdi Mecliste akp'lilerden vahşi saldırı Tam Kapanmanın Tüm Detayları