Kemal Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği Cambridge Analytica hakkında detaylar

4037 izlenme 04 Mayıs 2023
Reklamlar
Kemal Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği Cambridge Analytica hakkında detaylar

Kemal Kılıçdaroğlu'nun işaret ettiği Cambridge Analytica, seçimlerde manipülasyonu nasıl yapıyor?
Bir sosyal medya kullanıcısı detaylı olarak anlatmış, karmaşık bir konu olmasına rağmen anlaşılır bir dilde ifade etmiş

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İletişim Başkanı ve diğer isimlere şu uyarıyı yapmıştı:  "Son 10 güne 2 gün kaldı. Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren;   Anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar. SON UYARIMDIR!"

Kemal Kılıçdaroğlu’nun attığı tweet’te adı geçen Çağatay ve Evren kimdir? Çağatay ve Evren nerede görev yapıyor? Kılıçdaroğlu Fahrettin Altun ve Serhat Albayrak’tan başka kimlerden bahsediyor? İşte cevabı…

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, gece yarısı Twitter hesabından yaptığı paylaşımla sosyal medyayı salladı. Seçimlere sayılı günler kala AK Parti iktidarının propagandasını yapan İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Turkuaz Medya Grubu patronu olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak‘ı hedefi aldı.


ÇAĞATAY VE EVREN KİM?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun tweet’inde dikkat çeken 2 isim daha vardı. Kılıçdaroğlu; Fahrettin Altun ve Serhat Albayrak’ın yanı sıra Çağatay ve Evren isimli 2 şahsı daha uyardı. Ancak Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği bu iki kişinin kim olduğu merak konusu oldu. Peki Kılıçdaroğlu’nun tweet’inde bahsettiği Çağatay ve Evren kim?

Birçok kişinin merak ettiği sorunun cevabını gazeteci Barış Terkoğlu Halk TV canlı yayınında verdi. Şirin Payzın’ın sunduğu ‘Sözüm Var’ programında konuşan Barış Terkoğlu, Kılıçdaroğlu’nun adını verdiği Çağatay ve Evren’in İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yardımcıları olduğunu söyledi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Tayyip'in mitinginde pankart açanları anında gözaltına aldılar Ekrem İmamoğlu, İsmail Küçükkaya'nın programında duygulu anlar yaşadı Sadece yandaş değil aynı zamanda iğrençler. Canlı yayında tırnak kesti. Tabipler Birliği O Soruyu Yanıtladı: Hayat Ne Zaman Normale Döner?