Murat Ülker: Kurduğumuz Kola fabrikasına ABD büyükelçisi istedi diye ceza kestiler.

4529 izlenme 04 Aralık 2022
Reklamlar
Murat Ülker: Kurduğumuz Kola fabrikasına ABD büyükelçisi istedi diye ceza kestiler.

Murat Ülker, projenin 'başarısız' olmasının nedenlerini ilk kez açıkladı. Ülker, ABD tarafından şikayet edildiğini, o dönem değeri 10 milyon lira olan bir iş için kendilerine 35 milyon lira ceza kesildiğini söyledi.

 Cola Turca şu nedenle olmadı; Rakiplerimiz bizi kıskandı. Önce bir teasing yani meraklandırma kampanyasıyla, 'Türkiye televizyonlarında aynı saatte bütün kanallarda şu reklamı yayımlayacağız' diyerek başladık. Çok iyi bir lansman yaptık, malı çok iyi dağıttık ve malın kalitesi de iyiydi. 

BAKAN ÇAĞIRDI, 'ABD ELÇİSİ ŞİKAYET EDİYOR, SANA CEZA KESECEĞİZ'  Sanayi Bakanı, babamın arkadaşı olur, ismi lazım değil, beni Ankara'ya başbakanlığa çağırdı. Bana, 'Murat cebimde bir mektup var, seni ABD Büyükelçisi şikayet ediyor, bu nedenle sana küçük bir ceza vereceğiz' dedi. Çok utandım tabii. 'Türkiye Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti'nin başbakanlığı, sen de bakansın ne demek ABD Büyükelçisi seni şikayet ediyor' dedim. 'Böyle bir şey olabilir mi memlekette kanunlar var' dedim ama kimse dinlemedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Chp'li vekil, akp'li bazı belediyelerin yüz kızartıcı hazırlığı hakkında konuştu. "Çocuklarınıza mutlaka ve mutlaka Mustafa Kemal Atatürk'ü öğretin" Bunu da Gördük. Terör Örgütüne Yapılacak Operasyonu Camilerden Anons Ettirdiler. CHP’de 59 il başkanı ortak basın açıklaması yaptı