O akp'linin yüzüne konuştu: ''Seninle aynı sözleri edenler şu an Silivri'de sen ise bakan koltuğundasın!''

1090 izlenme 16 Kasım 2022
Reklamlar
 Bekir Bozdağ’a Gülen hakkındaki sözlerini hatırlatan CHP’li Başarır, “Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye Antalya’dan selamlarımı iletiyorum, Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendiye teşekkür ediyorum. Cemaat'le AK Parti arasında bir fitne ateşi yakmayı başaramayacaklar, stadyumlar olimpiyatlara dar gelecek" dediniz. Bunu söyleyen öğretmenler, bunu söyleyen memurlar şu anda Silivri’de koğuş mümessili ama siz Adalet Bakanı’sınız sayın bakan. Size niye bir fezleke gelmedi? Size bir soru daha sormak isterim. 85 milyonun diline hakaret eden, cumhuriyete hakaret eden Mahir Ünal’a bu saat itibariyle TCK 301’den bir fezleke geldi mi sayın bakan?” ifadelerini kullandı.  

 Bu fezlekelerin, soruşturmaların neden hep muhalefeti bulduğunu soran CHP’li Başarır, "Bunu sormak hakkım değil mi? Siz, Mahir Ünal’ın açıklamalarından rahat mısınız? FETÖ’yü övme, bir dönem onla yürüme, onu bu Meclis'te savunma, ona hakaret eden Kamer Genç’e her lafı söyleme hakkınız var ama Bank Asya’nın önünden geçen insanlar tutuklanacak öyle mi? Böyle bir adalet olmaz. Yüzünüze bakarak söylüyorum. Siz bu ülkenin adalet bakanıysanız önce bir geçmişteki konuşmalarınıza bakın. Size niye bir fezleke gelmiyor? Mahir Ünal’a neden gelmiyor? Bir rüşvet sözleşmesi yapan 5 milyon dolarlık milletvekiliniz var. İmzayı reddetmedi, olayları reddetmedi ama hala tek bir soruşturma yok. 180 milyon dolarlık kara parası, otelleri, Yunanistan’da bir sürü ilişkileri olan bir milletvekiliniz var. Neden ona bir fezleke gelmedi sayın bakan? Sizin bunları dinlerken başınızı öne eğip bir düşünmeniz gerekir. Biz neyiz, biz ne durumdayız diye düşünmeniz lazım. Takvim’in, Yeni Şafak’ın haberiyle dokunulmazlıklar kalksın. Koyun o zaman fezlekeleri işleme. Eğer benim bir suçum varsa ben hesabımı veririm ama sen de ver sayın bakan” dedi.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

The Economist: Orta Doğu'nun kaybedilmesinden yüzyıl sonra İstanbul yeniden ‘Arap' başkenti. Sabahat Akkiraz'dan yandaş gazeteye ' Sizinle aynı gemide değiliz ' Mhp'li vekil bu sözlerinden dolayı partiden İHRAÇ ediliyor Uğur Dündar'dan Rtük'ün akp'li başkanına çağrı: 'Haddini bil'