Otomobil Fiyatlarının Düşmemesinin Ardındaki Büyük Oyunu Deşifre Etti.

3807 izlenme 21 Kasım 2021
Reklamlar
Otomobil Fiyatlarının Düşmemesinin Ardındaki büyük Oyunu Yerinde Anlattı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta  sıfır araç satışında yapılan ÖTV indirimi sonrasında bayilerin sıfır araçları ikinci el araç olarak satış yaptığını belirtti.  
Bayilerin sıfır araçlara plaka taktırarak ikinci el araç olarak satıp ÖTV indirimini yansıtmadığını söyleyen Usta, “ÖTV’lerde eşik değer yükseltildi. 
Bazı vergi oranları yüzde 45’e çekilmişti. İlk satıcılar, bayiler ÖTV düşüşünü yansıtmamak için seri halde plaka alıyorlar. Araç kullanılmıyor, plaka alınıyor fakat bu araçlar ikinci el olarak satılıyor. 
Sıfır araçları böylece ikinci el araç olarak satarak 50-60 bin liralık vergi düşüşünü yansıtmayıp daha yüksek fiyata piyasaya sürüyorlar. 

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Eldiven takmamasını bahane ederek işyeri kapattıran vali, selamını alan maskesiz esnafa tepki göstermiyor Akşener: 'Okçuluk Vakfı'na 16.5 trilyon lira yatırılmış, Malazgirt meydan muharebesinde bu kadar ok atılmadı Suskunluğunu bozan M. Yavaş, kendisini korkaklıkla suçlayan Akşener'e zıpkın gibi cevaplar verdi Mansur Yavaş: "İş beğenmiyor denilen gençler, yurt dışında garsonluk da yapıyor. Demek ki mesele iş beğenmemek değil. Burada insanca bir hayat sunmuyorsunuz"