Özgür Özel: ''Cumhurbaşkanımızın mesajı yarıda kesilince tepki gösterdik

445 izlenme 14 Temmuz 2024
Reklamlar
Özgür Özel: Cumhurbaşkanımızın mesajı yarıda kesilince tepki gösterdik 


 Srebrenitsa'da 1995'te Sırp birliklerince yapılan ve 8 binden fazla Boşnak sivilin acımasızca katledildiği soykırımın 29'uncu yılı dolayısıyla anma programı düzenlendi.  Törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Potoçari Anıt Mezarlığı'na çiçek bıraktı. 

Özel anma törenin ardından, gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın törendeki mesajının yarıda kesildiğini ve buna tepki gösterdiklerini ifade etti. 

Özel şunları söyledi:  Çok sayıda ülke temsil edildiği için her ülkeden bir kişi konuşuyor. Tabii cumhurbaşkanı ve başbakanlar varsa onlar konuşuyor. Biz Sayın Adalet Bakanı ile birlikte buradaydık. 

Sayın Erdoğan'ın bir video mesajı Türkiye adına her yıl olduğu gibi yayınlatıldı. Hep birlikte dinledik. Tam Filistin konusunda çağrı yaptığı sırada yayın kesildi ve bir sonraki konuşmacıya geçildi.  

Biz belirli bir süre yetkililere ulaşmaya çalıştık. Sonra bizim güvenlik amirimizi çağırdığımda yetkililer gelmedi, bir yanda tören akıyordu. Tepkimizi dile getirmelerini, Türkiye'nin mesajının yarıda kesilmesinin doğru olmadığını, yeniden yayınlatılması gerektiğini Sayın Erdoğan'ın mesajını söyledim. Çünkü hepimiz adına yayınlanan bir mesajdır.  Bize tatmin edici bir şekilde şu bilgiyi verdiler: “Sadece 1 dakikası kalmıştı, sadece salonda kesildi bir kablo temassızlığı yüzünden. Yayına tamamı gitti” Biz İletişim Başkanlığı'ndan yetkililerin bunu doğrulaması üzerine açıklamadan tatmin olduğumuzu söyledik. Tam Filistin'e sıra geldiğinde kesilince ve diğer ülkelerden cumhurbaşkanları konuşmuşken bizim cumhurbaşkanımız yarıda kesilince tepki gösterdik ama kötü bir niyet olmadığına ikna olmuş durumdayız.  

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kabataş Yalancısından yeni iftiralar: '' Maltepe'de olayları Chp başlattı polisleri tokatladılar '' Hüda Par adlı partinin başkanı: ''Hangi bakanlık bize verilirse verilsin; o bakanlığı en iyi şekilde yönetme ve siyaset öğretme konusunda herhangi bir eksiğimiz olmayacaktır" Bahçeli'den Çakıcı'ya geçmiş olsun ziyareti Temel Karamollaoğlu, o akp'li şahsa çok sert çıktı: Yalan söyleyen insanlar şerefsizdir