Daha önce tacizle gündeme gelen polis, sağlıkçıların eyleminde gazeteci kadınların üzerine yürüyüp tehditler yağdırdı

2948 izlenme 07 Temmuz 2022
Reklamlar
Tacizle suçlanan polis, sağlıkçıların eyleminde gazeteci kadınların üzerine yürüyüp tehditler yağdırdı

Bir yürüyüşte bir kadını taciz ederken kamera görüntüleri olan Güvenlik şube Müdürü Hanifi Zengin bu kez de sağlık çalışanlarının eyleminde, kadın gazetecilerin üzerine yürüdü.  Dr. Ekrem Karakaya'nın Konya Şehir Hastanesi'nde silahla vurularak öldürülmesine karşı sağlık çalışanları tarafından düzenlenen protestolarda, doktorların yanı sıra gazeteciler de polis şiddetine maruz kaldı.  

Kadınları bırakın" diyen bir kadının eline vuran Zengin'in "Bırakmıyorum" yanıtı verdiği görüldü. Kadının üzerine yürümeye devam eden Zengin, daha sonra "Niye vuruyorsunuz kadına" diye müdahale eden Artı TV muhabiri Meral Danyıldız'a "Basın mensubuyum diye tahrik etme, taciz etme" diye bağırdı.
Hanifi Zengin az önce benim üzerime yürüdü. Kameramanım Bilal Meyveci'ye "ayağına bastığımı çektin mi cekmezsen seninle görüşeceğiz" diye tehdit etti. Kurumumu tüm polislerin ortasında yüksek sesle bağırıp hedef gösterdi. Kadın olarak bir kadına vurmasina yediremedigim için. Haberturk muhabirine, DHA vb göremediğim diğer kuruluşlara da benzerini yaptı.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bir kadını Fatih’ten Eyüp’e kadar takip eden yabancı, kadının yardım istemesi üzerine vatandaşlar tarafından tutulup polise teslim edildi Akp genel başkanı, kendi yaptığını muhalefet yapıyormuş gibi anlattı. Bütün Yandaşlar İsmail Saymaz'ın Bu konuşmasını Göklere Çıkıyor. Adli Kontrol Şartıyla Serbest bırakılmasının ardından konuşan Feyza Altun: ''Herkese kelepçeleri yetmez''