Resmen Açıklandı: Elektrik fiyatlarına %38 zam

170 izlenme 28 Haziran 2024
Reklamlar
EPDK elektrik fiyatları ile ilgili yeni zam kararını duyurdu. 

Son dakika elektrik zammı sonrasında Temmuz ayında faturalarda ciddi bir yükseliş yaşanacağı da ortaya çıktı. Elektrik zamlarında konut ve tarım olarak farklı tarifelerin tümünde geçerli olacak. Zamlar 1 Temmuz itibariyle geçerli olacak.  

2024 Haziran Elektrik Zammı Ne Kadar? Elektik fiyatlarına konutlarda %38, tarımda %30 zam geldi. EPDK'dan yapılan açıklamada "Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için % 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için % 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için % 38 ve yüksek kademesi için % 20 oranında artış yapılmıştır. 
 Şu anda 400 TL’lik elektrik faturası ödeyen bir kişinin 1 Temmuz sonrasındaki aynı kullanımı 552 TL olacak. Bu nedenle 400 TL’lik faturaya 152 TL daha fazla ödenecek.

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Iraklılar okul müdürü ve bir görevliye zincirle saldırdı Veli Ağbaba'nın unutulmaz konuşması: Vatanseveriniz S. Peker, Hayırseveriniz R. Sarraf Tayyip: ''1.85 boyundayım, mezarım biraz daha büyük olacak. Diğerleri düşünsün" Akp genel başkanı Hatay'da konuştu: Ana muhalefetin 11 büyükşehir belediyesi var nerede bu belediyeler? bu belediyeler buralara uğradı mı?