All News
23 Nisan 2018 ( 3386 izlenme )
Reklamlar

Sapık zihniyet 23 Nisan kutlamalarında çocukları sahneden indirdi: Kıyafetleri uygunsuz!

Mersin’in Akdeniz ilçesine bağlı Kazanlı Mahallesi’ndeki Kazanlı İlkokulu’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kutlamaları sırasında 3. sınıf öğrencisi kız çocuklarının gösterisi kıyafatleri gerekçe gösterilerek yarıda kesildi ve çocuklar sahneden indirildi.

Cumhuriyet'ten Abidin Yağmur'un haberine göre, 1 aydır hazırlandıkları gösterinin yarım kalması üzerine çocuklar gözyaşı döktü.

Gösteriyi izleyen Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek; “O yaşta çocuklara uygun elbiseler değildi. Çocukların kıyafeti eğitim ortamına uygun değildi” ifadelerini kullandı. 

'GÖBEK KISMININ AÇIK OLMASINDAN RAHATSIZ OLMUŞLAR'

Olaya tanık olan bir veli;  “Benim çocuğum farklı bir sınıfta okuyor. Okul bahçesindeki gösterileri izlerken bir grubun gösterisinin birden bire kesildiğini fark ettim. Sonra anons yapıldı. Bazı anne babalar, ‘Çocuklarımızı cinsel obje olarak göremezsiniz, bu nasıl bir anlayış, bunlar çocuk’ diyerek tepki gösterdi. Çocukların kıyafetinde herhangi bir anormallik yoktu. Orada duyduğum kadarıyla, elbiselerin göbek kısmının açık olmasından yetkililer rahatsız olmuş ve gösterinin bitirilmesini istemişler” ifadelerini kullandı.

Konu hakkında açıklama yapan EğitimSen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu ise; “Eğitimdeki gerici kuşatmanın ne aşamaya geldiğinin ve hangi makam düzeyine ulaşıldığının çok net ve çarpıcı örneği. 3. Sınıf öğrencisinin elbisesini müstehcen görebilecek bir zihniyet o ilçede Milli Eğitim Müdürlüğü yapıyor. 23 Nisan kutlamalarında öğretmenler, sergilenecek gösteriye uygun, çocuğun da heves duyacağı kıyafetler seçer. Hiçbir normal insanın aklına 3. Sınıf düzeyi için müstehcenlik fikri gelmez. Çok sarsıcı ve gerici bir müdahale ve maalesef çocuklarımız bu zihniyete teslim edilmiş durumda" dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

12 Farklı firmadan İBB seçim anketleri. Sevilen sanatçı Volkan Konak'a, sahne aldığı barda, "Sen vatan hainisin" diyen bir kişi ateş açtı YSK Başkanı Konuştu: Hayali Seçmen Algı Operasyonu Rus petrolünü taşıyan gemilere sigorta yasağı