Yerel seçimlere sayılı günler kala heyecan artmaya başladı. Yöneylem’in paylaştığı son ankette kararsızların yüksek oranda olması dikkatlerden kaçmazken Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki makasın açılmaya başlandığı görüldü.
Yerel seçimlere 10 gün kala araştırma şirketlerinin, başta İstanbul olmak üzere birçok ilde gerçekleştirdikleri saha çalışmaları hız kazandı.
Yöneylem Araştırma, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimler için yaptığı anketin sonuçlarını paylaştı.
CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP’nin adayı arasında başa baş geçmesi öngörülen seçimlerle ilişkin yapılan ankette seçmenler tercihlerini ortaya koydu.
Kararsız ve oy kullanmayacaklar, oransal olarak dağıtılmadığı ankette Ekrem İmamoğlu yüzde 38,3 oy ile önde gözükürken akp adayı ise rakibini yüzde 34,6 ile takip etti. DEM Parti’nin adayı Meral Danış Beştaş, yüzde 3,8 oy alırken, Buğra Kavuncu yüzde 2,6, Azmi Karamamahmutoğlu da yüzde 2,5’ta kaldı. Yeniden Refah’ın adayı Mehmet Altınöz ise yüzde 3.1 oy aldı.
Kararsız seçmenin oransal olarak dağıtılmasından sonra ise İmamoğlu, Kurun’la arasındaki puan farkını yüzde 4,1’e çıkardı. İmamoğlu yüzde 44,5’e yükselirken rakibi Murat Kurum, yüzde 40,3’te kaldı.
Diğer adayların aldığı oy oranı ise şöyle:
Meral Danış Beştaş: Yüzde 4.4
Mehmet Altınöz: Yüzde 3,6
Buğra Kavuncu: Yüzde 3
Azmi Karamamahmutoğlu: 2,9
Sokak Hayvanları konusunu CHP'li belediyelerin üzerine yıkmak için büyük tezgah hazırlamışlar.233 izlenme
Bloomberg'in haberi: akp seçim ertelemeyi tartışıp ve son kararı aldı.1096 izlenme
Türk Lirası erirken; Euro ve dolar rekor üstüne rekor kırıyor489 izlenme
Sedat Peker'den O şahsa: "Süslü Sülüyü yüce divandan kurtarmak için."385 izlenme
Sigara fiyatlarına büyük zam1046 izlenme
Askere sokağa çıkma izni veren yasayı 15 Temmuz'dan 2 gün önce imzalamış2610 izlenme
Parti Kuracağı iddia edilen isim, O Kadına Konuştu334 izlenme
Yolsuzluk ve rüşvet raporunda Türkiye Avrupa birincisi seçildi1493 izlenme