Adli Kontrol Şartıyla Serbest bırakılmasının ardından konuşan Feyza Altun: ''Herkese kelepçeleri yetmez''

605 izlenme 24 Şubat 2024
Reklamlar
Serbest bırakılmasının ardından konuşan Feyza Altun: ''Herkese kelepçeleri yetmez''  

Hakimlik, Altun'un "yurtdışına çıkış yasağı" ve "haftada 2 gün karakola imza atma" şartını içeren adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmasına karar verdi.

''Laik medeni hukuk kurallarına inanan Cumhuriyetçi bir Türk kadını olarak bu ülkenin laik olduğunu ve laiklik için bir gece nezarette kalmamın, bu ülkenin kurucularının ödedikleri bedeller yanında hiçbir şey. Başım dik girdim, başım dik çıktım. 
Din ve vicdan özgürlüğüne inanan bir avukat olarak kimsenin, herhangi bir din mensubu olması ya da inanmama özgürlüğü vardır. 

Laik anayasayı savunan bir avukat olarak bundan başka bir şey söylemem mümkün bile olamaz. Fakat, iki gün içerisinde bağlamından koparılarak çarptırılan, Taliban aklına ve benzeri bir siyasi rejime yönelttiğim sözlerimi, sanki dini değerlere söylemişim gibi çarptırarak algı yapmak laiklik üzerinden bir tartışma açmaktır. Kadınların medeni haklarını geriletecek, toplumdaki duruşlarını geriletecek medeni hukuk kuralları dışarısında başka bir şey uygulanmasını tartışmaya açacak herhangi bir düşünceye ve sisteme karşıyım. 

Türkiye'de Atatürk milliyetçisi bir kadın olarak, algı operasyonuyla hukuksuz bir şekilde gözaltına alındım. Kendim avukat olarak tazminat davamı da açacağım. Kimse korkmasın, herkese kelepçeleri yetmez.''

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekonomik Yangına Bir Vatandaşın Küfürlü Tepkisi Olay Yarattı ''Şansımı . . '' Akepe ve Mhp'nin ortak adayı olan belediye başkanı Kadınlar gününde çalışanı tokatladı Meteoroloji 28 ilde yaşayanları Uyardı Gaziantep'te yaşanan araç park kavgasında Suriyeli bir grup, diş teknisyenini satırla k*.sti