Türkiye’de yaşayan Japon sosyal medya fenomeni, Tayyip'in O Sözlerinin Japon Olmadığını belirtti.

782 izlenme 20 Mayıs 2022
Reklamlar
Üniversiteli bir gencin Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile ilişkinlerin değişmesine ilişkin sorusuna tayyip, Japon atasözü olduğunu iddia ettiği sözlerle karşılık vermişti. “Japonların bir atasözü var düşmanınız dahi olsa iplikle bağı sıkı tutun koparmayın gün olur o bağ size tekrar lazım olur” diye cevap vermişti.

  Türkiye’de yaşayan Japon sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto ise tayyip'in sözlerini alıntılayarak, atasözünün Japonlara ait olmadığını söyledi.  

Yoshi’nin paylaşımı şöyle:  “Sayın Erdoğan. Bu kelimeyi internette Japonca’da defalarca aradım. Hatta birkaç Japon atasözü sözlüğüne baktım. Ancak böyle bir Japon atasözü olmadığını gördüm. Saygılarımla.  
Diğer bir twitinde ise şunları yazdı
Uzun zamandır sosyal medyada paylaşılan “Japon” atasözleri ile mücadele ediyorum çünkü gördüğüm kadarıyla %90’ı gerçek değil. İnsanlar da Japon atasözü olduğunu düşünüp paylaşmaya devam ediyor. Yayılan bilgilerin doğruluğu kontrol etmek bizim elimizde”

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sarıgül'den adam kazandı partisi genel başkanına: 'İnsanda biraz Ar damarı olacak' Akepe'li vekil adayından tehdit 'Yanımızda yer almayanların hesabını 25 haziran'da keseceğiz' Erdoğan'ın Konya Mitinginde adeta inler cinler top oynuyordu 12 Farklı firmadan İBB seçim anketleri.