Anasayfa
09 Eylül 2024 ( 743 izlenme )
Reklamlar

Tuncay Özkan, tayyip hakkında söylediği kelimeyle sosyal medyada gündem olurken, akp'nin adalet bakanı soruşturma açıldığını duyurdu

CHP'li Tuncay Özkan tayyip'e 'züppe' dedi, akp'li isim bakanı göreve çağırdı

tayyip, bugünkü açıklamasında muhalefeti liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapmakla ve elitist olmakla suçlamış, şöyle konuşmuştu:

“Muhalefetin neyin peşinde koştuğunu sizler de görüyorsunuz. Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalktılar şimdi İstanbul’un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Sabah akşam güya liyakat üzerinden ahlak tüccarlığı yapıyorlardı, göreve geldikleri belediyeleri üç ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde, binlerce belediye işçisini gelir gelmez kapı dışarı ettiler. Halkçılık maskesinin arkasından Avrupa başkentlerinde halkın paralarıyla keyif çatan, gösteriş müptelası bir elitizim çıktı. Kendi siyasi ikballeri, kendi gelecekleri kendi şahsi menfaatleri dışında hiçbir gündemleri yok.”

Özkan ise X hesabından Erdoğan’ın sözlerine şu yanıtı verdi:

“Seni gidi züppe seni!

Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun, israflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın bize mi diyorsun “gösteriş müptelası” diye? 
13 uçak sende. Lüks hayat sende. 
Konvoylar dolusu otomobil yurt içinde yurt dışında sende. 
22 yılda milleti fakir fukara koyup zenginlerin partisi olmak sende. 
Fakirle fukarayla dalga geçen partili sende. 
Dolar milyarderleri sende. Zindanlar bizim, saraylar senin, gösterişli olan biz öyle mi? Kıskandın mı? Seni sarayın züppesi seni! 
Erken seçim istiyoruz. Hodri meydan!”

Özkan’ın tayyip'e yönelik sözlerine akp’li birçok isim tepki gösterirken, muhalif isimler ise Özkan’ın geçmişini hatırlatarak Özkan’ı muhalefeti sabote etmek ile suçladı.

akp Sözcüsü Ömer Çelik, Tuncay Özkan'a sert tepki göstererek, "Bir CHP milletvekilinin Cumhurbaşkanımıza dönük siyasi ahlaktan yoksun ve çirkinlik abidesi sözleri, bu kişinin kendi kendisine ayna tutmasından ibarettir" değerlendirmesi yaptı.

‘ÇUKURSUNUZ’

akp’li Mahir Ünal, Özkan’ın paylaşımını alıntılayarak “TCK m.299 (1) Cumhurbaşkanına hakaret eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (2) Suçun alenen işlenmesi hâlinde, verilecek ceza altıda biri oranında artırılır. (3) Bu suçtan dolayı kovuşturma yapılması, Adalet Bakanının iznine bağlıdır. Amacınız belli, bu alçaklığı bilerek yapıyorsunuz. Çukursunuz” dedi.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

akp'nin Adalet Bakanı ise Özkan hakkında soruşturma başlatıldığını duyurarak, “Aziz milletimizin oylarıyla seçilen, ülkemize ve milletimize hizmet etmek için gece gündüz demeden çalışan Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik hadsiz ve çirkin ifadeler asla kabul edilemez. Milletvekilliği kimliğini taşıyan bir kişinin milletin değerlerini hiçe sayan, terbiyesiz ve ahlak dışı sözlerini şiddetle kınıyorum” sözleri ile tepki gösterdi.

HAKARETE SERT HAKARETLE KARŞILIK

akp Elazığ Milletvekili Mahmut Rıdvan Nazırlı ise Özkan’ın sözlerine hakaret ile karşılık verdi ve “o. çocuğu" ile "o. çocuğu" arasında büyük fark vardır. Birincisinde sıfat kişiye ikincisinde anneye aittir. Bizim düşüncemizde anne kutsaldır. Ancak müptezel Tuncay Özkan'nın dilinden dökülen salyalar ancak "o. çocuğu"ndan sadır olabilir. Alçak herif” ifadelerini kullandı.



Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İçeriğine erişim engeli getirilen büyük skandala ait haberin detaylarını Fox Haber yayınladı Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a : 'İftira atmak kolay, İstediğin yerde Karşıma Çık, Gelmeyen namerttir' Bekçi Terörü Bitmek Bilmiyor Tatbikat adı altında bazı yapılanlara dayanamayıp gülen Fox haber sunucusu akp'lilerin hedefi oldu.