All News
24 Ocak 2019 ( 6900 izlenme )
Reklamlar

Türkiye'nin en köklü firmalarından Pamukkale iflas etti

Yaşanan son dakika gelişmesiyle Türkiye'nin en köklü şehirlerarası otobüs firmalarından Pamukkale'nin konkordato talebini reddeden mahkeme, şirketin iflasına karar verdi. Bu gelişmenin ardından konunun detaylarını öğrenmek isteyenler internette konuyu araştırmaya başladı.
Pamukkale Turizm iflas mı etti? 27 Ekim'de konkordato talebiyle mahkemeye başvuran Türkiye'nin en köklü firmalarından Pamukkale'nin bağlı markaları ile birlikte 600 otobüsü bulunuyordu. Mahkeme Pamukkale Turizm'in konkordato talebini reddetti ve firmanın iflasına karar verdi. Yaşanan bu son dakika gelişmesinin ardından vatandaşlar konuyu mercek altına aldı. Peki Pamukkale Turizm iflas mı etti? Konkordato mu ilan etti? Pamukkale Turizm kimin? Sahibi kim? İşte tüm ayrıntılar...



Şehirlerarası otobüs firması Pamukkale iflas etti. Mahkeme, firmanın ticari faaliyetlerini sürdürmesine imkan olmadığına hükmederek konkordato talebini reddetti ve iflas kararı verdi.Şehirlerarası otobüs firması Pamukkale iflas etti. İzmir merkezli firma 27 Ekim’de konkordato talebiyle mahkemeye başvurmuştu.

İzmir 1. Asliye Mahkemesi durumun gözden geçirilmesi ve konkordatoya itirazlar için firmaya üç ay süre vermişti.

Belgeleri incelemeyi tamamlayan mahkeme firmanın ticari faaliyetlerini sürdürmesine imkan olmadığına hükmederek konkordato talebini reddetti ve iflas kararı verdi.

PAMUKKALE TURİZM KİMİN? SAHİBİ KİM?

Pamukkale Turizm, 1962 yılında Sadık Bababalım tarafından Denizli'de kurulan şehirlerarası otobüs şirketi. 1972 yılında şirketin merkezi İzmir'e taşınmıştır. Türkiye'de ilk şehir içi servis sağlayan ve ilk çevrimiçi biletrezervasyon hizmetini başlatan firmadır.

Türkiye'nin önde gelen ve en çok tercih edilen seyahat firmalarından biri olarak 600 otobüsü ve 3500 çalışanı var.

Tarihçe
Şirket, 1962 yılında TBMM 1. Dönem Milletvekili Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım'ın torunu Sadık Bababalım tarafından Denizli'de kurulmuştur. 1972 yılında şirketin merkezi İzmir'e taşınmıştır. 1981 yılında Türkiye'de sektöründeki ilk halkla ilişkiler departmanını kuran şirket olmuştur. 1993 yılında Afyonkarahisar, Akhisar, Gelenbe ve Torbalı'da dinlenme tesisi kurmuştur. 2002 yılında Türkiye'de ilk çevrimiçi bilet ve rezervasyon hizmetini başlatmıştır. 20042005 yıllarında şirket yenilenmiş, ayrıca yeni logoya geçilmiştir. 2012 yılında Anadolu Ulaşım ile birlikte bilet satış yazıhanelerini ve şehir içi servislerini birleştirmişlerdir.

Ürünler
Teknobüs
Pamukyol
Pamukkart
Pamukkale Dergi
Pamukkale Akademi
Pamukkale Bilişim
Pamukeller
Sine Pamuk
Yolcum Nerede

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Deprem, kıyametin bir örneğidir, alıştırmasıdır Hükümetin emekliye zam oyunu Akepe'nin yolsuzluklarını ortaya çıkarınca görevden alındı Akaryakıt ürünlerine yine zam yapıldı