All News
09 Mayıs 2022 ( 347 izlenme )
Reklamlar

Adalet Partisi Başkanı Vecdet Öz’den Tansu Çiller Açıklaması

Adalet Partisi Başkanı Vecdet Öz’den Tansu Çiller Açıklaması

Türkiye’nin geçmiş yıllarda ki başbakanlarından olan Tansu Çiller aynı zamanda Türkiye Siyasi Tarihinde ilk ve tek kadın başbakanımızdır. 93 – 96 yılları arasında Doğru Yol Partisinin de genel başkanı olarak o yıllarda Türkiye Başbakanlığı yapmıştır. Daha sonrasında bir dönem dışişleri bakanlığı görevi de yapmıştır.

Son zamanlarda siyasete yeniden döneceği konuşulan Tansu Çiller hakkında; Adalet Partisi Lideri Vecdet Öz’den bir açıklama geldi. Kendisini kahve içmeye davet ettiğini belirten Vecdet Öz, bu konuşma neticesinde Çiller tarafından teklif edilen kendisinin ablası olarak partinin başına geçmesini ikinci adam olarak ta Vecdet Öz olması yönünde teklifte bulunmasını ret eden Vecdet Öz konu hakkında kendisine “ bu işin ticaret işi olmadığını, görüş ayrılıklarının olmasından bahsederek ret cevabını verdiğini “ belirtti. Bunların yanı sıra Vecdet Öz, Tansu Çiller’in ak parti ile yakınlığından da sıkıntı duyduğunu dile getirmekten de çekinmedi.

Tansu Çiller’den Ablan Olarak Parti Başına Geçeyim Önerisi

Tansu Çiller, Vecdet Öz’ ü kahve içmeye davet ederek siyasete döneceği yönünde ilk sinyalleri vermiş oldu. Öz’e verdiği teklifte parti başına geçmeyi hedef alan Çiller beklenmedik tepki ile karşılaştı. Kendisi Öz tarafından ret edilerek bunun haricinde Öz ile görüş ayrılıkları yaşadığını da öğrenmiş oldu. Tansu Çiller başkanlık sistemine onay verir iken, Vecdet Öz ise parlamenter sistemi onaylamaktadır. İkili bu konuda dahi fikir ayrılığı yaşamaktadır.

Vecdet Öz’den İttifak Açıklaması

Vecdet Öz iki ayrı ittifak; cumhur ittifakı ve Millet ittifakı hakkında da ilgili açıklamalarda bulundu. Kemal Kılıçtaroğlu’nun 6 parti sayısı ile sınırlandırdığı ittifakı eleştiren Vecdet Öz, “ Atatürk ve Cumhuriyeti dilinden düşürmeyen tüm partileri küçük büyük bakmaksızın toplamalıydı “ diyerek eleştirisini dile getirmeyi ihmal etmedi.

Bunlara ek olarak bir başka yaptığı konuşması ile de Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın milliyetçiliği hakkında Atatürk milliyetçiliği ile aynı benzerlikte olmasından dolayı yakınlaşmanın olabileceğini ve bu sebep ile Zafer Partisiyle arasında ittifak olabileceği yönünde açık kapı bırakmayı ihmal etmedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Muharrem İnce: Ev sahibi biziz, kiracı 'Ben evi tahliye etmeyeceğim' diyor Özdağ: Mültecilerle Ülkemizde İç Savaş Çıkaracaklar Gıda Mühendisleri Odası: Kimyasal saldırı altında olduğu söylenen bölgeden patates ithal edildi Kılıçdaroğlu, siyasi ayak davasında kendisini bahçeli kasetiyle savunacak