Dışişleri Bakanlığı; ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik saldırısına ilişkin, "Operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz, yerinde bir tepki. Operasyon insanlığın vicdanına tercüman" değerlendirmesinde bulundu.
Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:
"Türkiye, 7 Nisan günü Duma’da çok sayıda sivilin ölmesine yol açan kimyasal silah saldırısına mukabil ABD, İngiltere ve Fransa'nın bu sabaha karşı Suriye rejimine karşı düzenlediği operasyonu yerinde bir tepki olarak görmektedir. Rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz.
SALDIRI ANINA AİT BİR GÖRÜNTÜ
Kimyasal silahlar dahil kitle imha silahlarıyla ayrım gözetmeksizin sivilleri hedef alan saldırılar insanlığa karşı suç teşkil etmektedir. Yedi yılı aşkın süredir gerek konvansiyonel, gerek kimyasal silahlarla kendi halkına zulmeden Suriye rejiminin insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları alanındaki sicili sabittir. Uluslararası toplumun vicdanında bu konuda şüphe yoktur.
Türkiye, bu tür suçların cezasız kalmamasının ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesinin benzer hadiselerin tekrarının önlenmesi açısından kritik önemi haiz olduğuna inanmaktadır.
Bu tecrübe ışığında, başta BM Güvenlik Konseyi üyeleri olmak üzere tüm uluslararası toplumun kimyasal silah kullanımının cezasız bırakılmamasını sağlayacak ortak adımlar üzerinde uzlaşmaya varması elzemdir."
İmamdan 7 yaşındaki çocuğa istismar515 izlenme
Siyasi lobiyi harekete geçiren iddia: Tansu Çiller seçimden aylar önce parti kurmaya hazırlanıyor214 izlenme
Emekli maaşıyla geçindiğini ileri süren şahıs seçimlerden sonra birdenbire ultra zengin oldu203 izlenme
Siyasi Baskı İle Olay Tv Kapatılıyor.2069 izlenme
Öyle bedavaya destek yok demişti, 30 milyonluk malikane almış.575 izlenme
Dünya Bankası Verilerine Göre, Gıda Enflasyonunda Dünya Dördüncüsü Olduk191 izlenme
CHP lideri Kılıçdaroğlu Deniz Kutluk'u ziyaret etti: Devletin onlara özür borcu var56 izlenme
400 bin kişinin emekliliği iptal edildi iddiası895 izlenme
Fatih Altaylı, Afgan Çetenin fotoğraflarını paylaştı 'Sıkıysa bunlara itiraz edin'
Seçime 10 gün kala anket şirketlerinin yorumları
Rockefeller’in İtirafları ''Türkiye'ye Menderes ile el attık, Özal isteklerimiz doğrultusunda kapıları iyice açtı''
Markalı Pet sularda yok yok