All News
08 Haziran 2018 ( 6805 izlenme )
Reklamlar

akepe'nin sandık oyunları başladı

AKP 24 Haziran seçimleri öncesi sandık oyunlarına başladı.

İstanbul Bağcılar’da sandık kurulları için okullardan İlçe Seçim Kurulu’na gönderilen listelerin üstü çizildi. EğitimSen’li öğretmenler liste dışı kalırken 113 birimde yüzlerce sandık başkanının tamamı hükümete yakınlığıyla bilinen Eğitim BirSen’li öğretmenlerden oluştu.

Cumhuriyet'ten Seyhan Avşar'ın haberine göre, benzer tablonun Ankara ve Diyarbakır başta olmak üzere birçok kentte yaşandığı öğrenildi. CHP Bağcılar’da yaşanan skandalı İlçe Seçim Kurulu’na taşıyarak ‘sandık kurullarının’ yeniden belirlenmesini talep etti. 26 yıldır aynı yerde çalıştığını söyleyen Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri İsmail Demir, tepkisini, “Adil olması gereken okul müdürlüklerinin Bağcılar İlçe Seçim Kurulu’na gönderdiği listenin uygulanmasıydı. EğitimSen üyesi öğretmenler makaslanarak, yerlerine Eğitim BirSen üyeleri görevlendirildi. Sanki sandıkları birilerinden kaçırıyormuş gibi bir yaklaşım tarzı var” sözleriyle dile getirdi. 

HİLENİN NASIL YAPILDIĞINA DAİR GEÇTİĞİMİZ YILLARDA BİR TV.DE YAYINLANAN HABER

Ankara 1 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri Levent Abbas Varol ise “okullarımıza yakın yerde oturmayan, uzak bölgelerden başka öğretmenler görevlendiriliyor” diyerek listelere tepki gösterdi.

 

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Asgari ücret için akp kulislerinde konuşulan son rakam sızdı Gemileri Karadan Yürütürüz Demişti, Meğerse Ne Yapmış? Aytun Çıray: Herkesin kandırdığı Erdoğan'ı bu defa da biz kandırdık Dünyaca aranan suçlu Beşiktaş'ta müteahhitlik ofisi açmış