All News
23 Şubat 2023 ( 1048 izlenme )
Reklamlar

Bloomberg'in haberi: akp seçim ertelemeyi tartışıp ve son kararı aldı.

Depremden önce bir astroloğun seçimle ilgili iddiaları böyleydi⬆

Bloomberg duyurdu: akp seçim ertelemeyi tartıştı ve son kararı aldı.

Bloomberg'e konuşan kaynaklar akp'nin geçen hafta seçimlerin ertelenmesinin artılarını ve eksilerini değerlendirdiği toplantıdan seçimlerin zamanında yapılması sonucu çıktığını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından seçimlerin ertelenmesi gündemiyle akp'de geçen hafta bir toplantı yapıldığı, toplantıda seçimlerin daha önce tayyip'in açıkladığı 14 Mayıs tarihinde yapılması görüşünün ağır bastığı belirtildi.

Bloomberg'e konuşan isimsiz kaynaklar tayyip ve akp'li yöneticilerin geçen hafta deprem nedeniyle seçimlerin ertelenmesinin artılarını ve eksilerini değerlendirmek için bir toplantı yaptığını söyledi.

Söz konusu görüşmeler hakkında bilgi sahibi olan kaynaklar, toplantıda seçim tarihi olarak daha önce açıklanan 14 Mayıs'a bağlı kalma sonucunun çıktığını, öte yandan 18 Haziran tarihinin de masada olduğunu söylediler. 

Aynı kaynaklar akp'deki bu görüşün Hatay'da Pazartesi akşamı meydana gelen son depremin ardından da değişmediğini aktardılar.

tayyip'in depremlerin ardından seçim tarihine ilişkin herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındığı hatırlatılan haberde, hükümetin de bu konuda bir yorum yapmadığı kaydedildi.

Bloomberg'e konuşan kaynaklara göre her ne kadar seçimleri ertelemek hükümete krizin üstesinden gelmeye öncelik vermesi için zaman kazandıracak olsa da tayyip'in yeniden inşa çabalarına hızlı bir başlangıç yapmayı ve seçim takvimine bağlı kalmayı güç göstermenin bir yolu olarak görüyor.

Aynı kaynaklar seçimlerde bir ertelemenin, nüfusun geniş kesimlerinin son 20 yılın en kötü hayat pahalılığı kriziyle uğraştığı bir zamanda ekonominin daha da kötüye gitmesiyle denk gelebileceğinden korktuğunu da dile getirdiler.

Muhalefet liderlerinin seçimlerin zamanında, 18 Haziran'da, yapılmasında ısrar ettiğini kaydeden kaynaklar tayyip'in seçimden kaçıyor izlenimi vermek istemediğini de ifade etti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Makam aracını iade etti: Halk sıkıntı çekerken bizim o tür araçlarla cirit atmamız doğru değil Ümit Özdağ'ın iddiası: “1 milyon 476 bin kişiye vatandaşlık verildi, oy kullandırıldı, mahkemeye taşıyoruz” Kızlarının alıkonulduğunu iddia eden babanın şikayeti üzerine mahkemeden jet karar geldi Saadet Partisini akp'ye Yanaştırmaya Çalışan kişinin, Adnan Oktar'ın evinde yakalandığı ortaya çıktı