All News
27 Haziran 2024 ( 169 izlenme )
Reklamlar

Emekli maaşıyla geçindiğini ileri süren şahıs seçimlerden sonra birdenbire ultra zengin oldu

Emekli maaşıyla geçindiğini ileri süren şahıs seçimlerden sonra birdenbire ultra zengin oldu

2023 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda aday olduktan sonra ikinci turda "Plana sadık kal" söylemiyle Cumhur İttifakı adayı Tayyip Erdoğan'ı desteklemişti.

Seçimden sonra Oğan, sık sık malvarlığındaki artışla gündeme geldi.

Gazeteci Deniz Zeyrek, Oğan'ın 2 milyon TL’lik Alman arabasına bindiğini öne sürmüştü. 1 milyon lira mal varlığı ile TÜRKSAM Vakfı kuran Oğan'ın "120 milyona villa ve arsa aldığı" da iddia edilmişti.

Sinan Oğan'sa iddiaları reddetmiş ve edindiği taşınmazlara ilişkin yaptığı açıklamada "Dedikodular külliyen yalandır, iftiradır" demişti.

Sinan Oğan son olarak Nisan ayında lüks malikanesinde verdiği röportajla gündem olmuştu. Malikanenin bahçesinde sohbet ettiği Azerbaycanlı gazetecinin, “Ben 1 milyon dolarlık bir bahçeye mi geldim, eve mi geldim?” sözlerine gülerek yanıt veren Oğan, “Burası 1 milyon dolardan daha fazla eder” diyerek, söz konusu yere “Sadece aile dostlarını ve yakınlarını davet ettiğini” söylemişti.

'100 milyon liradan fazla malvarlığı elde etti'

CHP Gaziantep milletvekili Hasan Öztürkmen, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından Sinan Oğan'ın malvarlığında dikkate değer bir artış olduğunu açıkladı.

Adaylıktan vazgeçip Erdoğan'la işbirliğine gittikten sonra Oğan'ın toplam 100 milyon liradan fazla eden bir malvarlığını elde ettiğini iddia etti.

Öztürkmen "Bu kadar parayı sana kim verdi" diyerek ilgili kurumları da göreve davet etti. Öztürkmen, Sinan Oğan'ın Özgür Özel'e yönelik "Mekanın sahibi geldi eleştirilerini hatırlatarak "Gerçekten mekanın sahibi Sinan Oğan imiş" dedi.

Öztürkmen, Sinan Oğan'ın aldığı mülkleri ada paftalarıyla açıkladı:

1. Gölbaşı ilçesine bağlı İncek semtinde 7 dönümlük arsa ve malikane almış. Alındığındaki bedeli 30 milyon, şimdiki bedelinin 50 milyon TL olduğunu iddia ediyor emlakçılar.

2. Ankara Gölbaşı'nda 2.941 metrekare arsa almış. Bugünkü ortalama değeri 5 milyon TL.

3. Sinan Oğan geçen aylardaki röportajında, değeri 1 milyon dolardan fazladır dediği Gölbaşı'ndaki ilk ünlü malikanesini 2022'de aldı. Villa 2 bin dönümlük bir arazi üzerindeyken 2023 yılında yine bu seçim süreci içerisinde bitişik 3 parseli de alarak genişletti ve bu sonradan aldığı parsellerin de değerinin 20 milyon TL olduğu iddia ediliyor. Yanındaki diğer 2 parselin de kendisine yakın insanların üstüne olduğu iddia ediliyor.

4. Ankara Çankaya'daki Mutlukent Mahallesi'ndeki Beysu Konakları'ndan lüks daire almış. Buradaki daireler konum ve büyüklüklerine göre 12 Milyon TL'den başlayıp 35 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Edinme tarihi 13.07.2023, seçimden hemen sonra.

5. Sayın Oğan 1 milyon dolar eder dediği villasını genişletmekle kalmadığı gibi villasının bulunduğu adanın devlete ait yolu da kapıyla kapatmış ve arsanın sınırını 3 metre kadar kaydırmış. Şu anda komşularıyla mahkemelik ve bilirkişi raporu da Oğan'ın aleyhinde.

Hasan Öztürkmen ayrıca bu kaydırma ile komşu arsaların birçoğunun parselinin de kaydığını ya da işgal edilmiş olduğunu ifade etti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Sadece 10 saniyede seçmen kütüğünüzü kontrol edebilirsiniz Yer Mersin Kız Yurdu - Bu Kadar da Olmaz Diyeceğiniz Ne Varsa Hepsi Diyanetin Tanju Özcan'a verdiği faiz cevabı olay oldu Abdüllatif Şener'in Oğlu, Rehin Aldığı Anneannesini Katletti.