CHP'li Tanal, Tayyip Erdoğan’ı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu, “Terör örgütün propagandası, terör örgütüne yardım ve yataklık, suçu ve suçluyu övme, suçluyu kayırma ve görevi kötüye kullanma” iddialarıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyet etti.
Tanal, dün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, Recep Tayyip Erdoğan, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu ve dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu şikâyet etti. “Terör örgütü propagandası, terör örgütüne yardım ve yataklık, suçu ve suçluyu övme, kayırma ve görevi kötüye kullanma, suçu ve suçluyu bildirmeme suçları” iddiasıyla şikâyette bulunan Tanal, dilekçesini şöyle özetledi:
“Mardin 2 Ağır Ceza Mahkemesi, 17 Eylül 2014 tarihinde PYD, YPJ ve YPG’yi terör örgütü olarak kabul etmiştir.
Mahkeme tarafından terörist olarak kabul edilen PYD terör örgütün başındaki kişi ile mahkeme kararından sonra defalarca iktidar tarafından Türkiye’de resmi düzeyde görüşmeler yapılmıştır.
Mahkemenin terörist olarak kabul ettiği PYD terör örgütünü yöneten kişi, Türkiye’ye geldiği zaman soruşturma yapılıp, ifade alınıp, gözaltı işlemi ve hakkında cezai işlem yapılması gerekirken, törenle karşılanması suç teşkil etmektedir, terörün propagandası yapılmaktır.
İktidarın yaptığı bu görüşmeleri bir başka siyasi parti lideri veya sıradan vatandaş yapsa terörist ilan edilir. Neden iktidardakiler hakkında bugüne kadar işlem yapılmamıştır.
"Başta Cumhurbaşkanı, dönemin Başbakanı, dönemin Dışişleri Bakanı, görüşme ve karşılama yaparak Türk Ceza Kanunu (TCK) uyarınca sorumlu olan sıralı hiyerarşik sorumluların tespiti ile cezalandırılması gerekmektedir.
Kayırmacılık yapılarak suç ve suçluyu övmeye, teröre yardım ve yataklık suçunun işlenerek, yargının ve devletin itibarının sarsılmasına sebebiyet verilmiştir. Mahkemenin terörist gördüğü örgütün başındaki kişiyi ise siyasi iktidar terörist olarak görmemiştir.
Suçlu korunmuştur, kayırılmıştır. Özel davetiye, ikramlar, yemekler, protokoller ve karşılamaların tamamı suçtur. Makam ve mevki, suç işleme özgürlüğü vermez.
Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü ilkesi uyarınca bu soruşturmanın yapılarak tüm hiyerarşik sorumlular hakkında işlemin yapılması yasanın amir hükmüdür.
Kanunlara göre, örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dâhil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım eden kişi, örgüt üyesi olarak cezalandırılır.
Terör örgütü PYD’nin yöneticisi olarak kabul edilen Salih Müslim’ in gelişine ilişkin olarak kırmızı halı ile karşılanması, TCK’nın 215. ve 122. maddelerine göre cezalandırmayı gerektirir.”
Akp'ye katılması için eşi üzerinden tehdit edilen CHP'li belediye başkanına çağrı yaptı.336 izlenme
Yılmaz Büyükerşen: ''Genel Başkanımızı destekliyoruz. Akşener'in açıklamaları talihsizlik.''565 izlenme
Anlattığı palavraya tayyip bile inanmadı9657 izlenme
Bir kilisenin aşevi açması gericileri kızdırmış: 'Çok güleryüzlü ve elimizi öpecek kadar mütevaziler, şirin gözükmek için her sabah temizlik yapıyorlar.'5032 izlenme
YUNAN BASININDA AK PARTİ VE MHP İTTİFAKI564 izlenme
Skandallarla anılan futbolcu için yakalama kararı çıkarıldı990 izlenme
Bursa’da İyi Parti standına taş, sopa ve sandalyelerle saldırdılar: Altı yaralı1299 izlenme
Skandal Ötesi! Karar 1 gün önce İller idaresine gönderildi belediyelere haber verilmedi2871 izlenme
Yiye Yiye Doymadılar
Ekrem İmamoğlu'ndan Binali yıldırım'a Başbakan olursun, TBMM başkanı olursun ama
Ekrem İmamoğlu, deprem sonrası yaşanan bilinmeyenleri ve almaya başladıkları önlemleri anlattı
Meral Akşener: “T. E., yüz sayfa Türkçe, Tarih, Mantık, Felsefe okumayıp Türkçeyi 300 kelimeyle konuştuğu için Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkamaz”