All News
21 Kasım 2022 ( 68 izlenme )
Reklamlar

"Erdoğan üçüncü kez aday olabilir mi?" Sorusuna YSK'dan kafa karıştıran yanıt!

"Erdoğan üçüncü kez aday olabilir mi?" YSK'dan soruya çarpıcı yanıt

Liberal Demokratlar Yüksek Seçim Kurulu'na "Cumhurbaşkanı Erdoğan yasal olarak üçüncü kez aday olabilir mi?" diye sordu. Öte yandan, son günlerin en büyük tartışmalarından biri olan adaylık sorulduğunda YSK, "Görüş bildirmek kurulun görev ve yetkileri arasında değildir" yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Haziran 2022 seçimlerinde adaylığını açıklamasının ardından LDP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Kulaksız, Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) dilekçe vererek, "Erdoğan yasal olarak aday olabilir mi?" diye sordu.

"GÖRÜŞ BİLDİRİLMESİNE YER OLMADIĞINA OY BİRLİĞİ İLE KARAR VERİLDİ"
YSK şu yanıtı verdi: “YSK'nın görev ve yetkileri ilgili kanunla belirlenir. Bu görevler arasında özel önergeler hakkında görüş bildirme görev ve zorunluluğu bulunmamaktadır. Yüksek Seçim Kurulunun görev alanına girmeyen bir konuda görüş bildirilmesine yer olmadığına oybirliği ile karar verildi.” dedi.

LDP'DEN YSK'YA İKİNCİ DİLEKÇE
Öte yandan YSK'ya ikinci bir dilekçe gönderen LDP, yanıtın tartışmaları sona erdirmediğini belirterek, "Ümidimiz, ülkemiz hakkında çekinmeden, samimi bir açıklama ile kamuoyunu bilgilendirmenizdir." Kulaksız, YSK'nın konuyu çözememesi üzerine Anayasa Mahkemesi'ne de dilekçe verdiği öğrenildi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

İngilizce Öğretmeninin provokatöre yazdığı mektup paylaşım rekoru kırıyor. Tecavüze ve şiddete uğrayan sokak çocuğu için o ünlü şarkıcı bakın ne yaptı Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Örgütünden İftirayla Tutuklanan Partili Hakkında Açıklama "Envanterinde yangın söndürme uçağı yok" denilen OGM'ye, 28 tane son model makam aracının 60 milyon 368 bin TL'ye alındığı ortaya çıktı!