All News
26 Temmuz 2022 ( 733 izlenme )
Reklamlar

Erken seçim iddiası gündeme bomba gibi düştü! Tarihinde özel bir anlamı var.

SEÇİMLERDE HİLEYİ NASIL YAPIYORLAR ⬆


Erken seçim iddiası gündeme bomba gibi düştü! Tarihinde özel bir anlamı var.

Haziran 2023'te yapılması planlanan seçimlerin 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılması önerildi. Erken seçim tarihi olarak anılan 14 Mayıs, akp için özel bir anlam taşıyor.

Erken seçim tartışmaları gündemde yer bulurken, sosyal medyada “14 Mayıs 2023 Pazar günü seçim yapılacak” iddiası günün konusu oldu.

14 MAYIS TARİHİNİN ÖZEL BİR ANLAMI VAR

İddiaya göre; 14 Mayıs tarihinin seçilmesinin de ayrı bir anlamı var. Demokrat Parti, 14 Mayıs 1950'de "Yeter Söz Milletin" sloganıyla iktidara geldi ve yüzde 52,7 oyla seçime girdi. AKP'nin de benzer kampanya mesajları ve sloganlarla 73 yıl sonra aynı gün seçime girmek istediği iddia edildi.

Akp BU KEZ OLDUKÇA TEMKİNLİ YAKLAŞIYOR
14 Mayıs'ta seçim olursa okullar kapanmadan önce yapılacak. 23 Haziran 2019 tarihinde yapılan İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde akp seçmenlerin şehir dışında oldukları için oy kullanamayacakları iddia edildi. Tüm Türkiye'nin beklediği seçimi akp adayı Binali Yıldırım kaybederken, CHP adayı Ekrem İmamoğlu yüzde 54,21 oyla İstanbul Belediye seçimlerini kazanmıştı.

ERDOĞAN VE BAHÇELİ "ZAMANINDA OLACAK" DİYOR
Öte yandan Erdoğan ve ittifak ortağı MHP Başkanı Devlet Bahçeli de seçimlerin her fırsatta zamanında yapılacağını belirtiyor. Erdoğan son açıklamalarından birinde şu ifadelere yer verdi: “Sayın bay Kemal, Kasım'da seçim yok, seçim önümüzdeki yıl Haziran'da, orada hazırlanın. Önce aday olup olmadığınızı açıklayın.” Ya adaylığınızı ilan edin, aday değilseniz de bi zahmet adayınızı açıklayın ki bilelim” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tayyip'e Gece Yarısı Soruları Üretildiği Türkiye'de satış fiyatı 1 Milyon. Bosna'da 460 bin TL 5 MİLYON KREDİ BORÇLUSUNA AKŞENER'DEN MÜJDELİ HABER Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen kişiye beraat veren hâkime ağır ceza verildi