All News
05 Ocak 2022 ( 950 izlenme )
Reklamlar

Google Alanya depremini 1 dakika önceden haber verdi

Google Alanya depremini 1 dakika önceden haber verdi

Google'ın bu yıl Türkiye'de de hizmete sunduğu deprem uyarı sistemi Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında meydana gelen 5.3'lük depremi 1 dakika öncesinden tahmin ederek kullanıcılarına sesli uyarı gönderdi.

Saat 06.21'de Akdeniz'de, Antalya'nın Alanya ilçesi açıklarında 5,3 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Deniz yüzeyinin 39,52 kilometre derinliğindeki depremin merkez üssünün Alanya'ya 56,92 kilometre mesafede olduğu belirlendi.

Depremden yaklaşık 1 dakika önce o bölgede oturan kullanıcılara Google Android'in deprem erken uyarı sisteminden 5.3 büyüklüğünde bir depremin olacağına dair sesli ve görsel bir uyarı mesajı gönderildi.

Sosyal medyada çok sayıda kişi Android'den gelen mesajı hesaplarından paylaşarak yaşadıkları şaşkınlığı anlattı.

Google'ın deprem uyarı sistemi nedir?

Google geçen yıl, Android cihazların donanımını kullanarak dünyanın en büyük deprem algılama ağını oluşturmak için yeni bir sistem tasarladı. Bu ücretsiz sistem, depremden etkilenen bölgedeki insanların, bir deprem meydana gelmeden saniyeler önce uyarı alabilmesini amaçlıyor. Teknoloji devi, üstlendiği misyon ile oldukça önemli olan deprem uyarı sistemini ülkemizde de başlatmaya karar verdi.
BAZI SOSYAL MEDYA KULLANICILARI DURUMU BÖYLE ÖZETLEDİ ⬆

Google, sistemi geçenlerde Türkiye'de de kullanıma sundu. Türkiye'nin dışında Filipinler, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Türkmenistan ve Özbekistan'da daAndroid deprem uyarı sistemini bir süredir kullanabiliyor.
Peki Android deprem uyarı sistemi nasıl açılır? Deprem uyarılarını açma veya kapatma nasıl yapılır?

Uyarıları alabilmek için kablosuz bağlantıyı veya veri bağlantısını açmış olmanız gerekir.

Telefonunuzun Ayarlar uygulamasını açın.

Konum ardından Gelişmiş ardından Deprem uyarıları'na dokunun.

Deprem uyarıları'nı açın veya kapatın.

Bölgenizdeki tüm depremler için uyarı alamayabilirsiniz. Bazen uyarı alabilir ancak bulunduğunuz konumda bir deprem olduğunu hissetmeyebilirsiniz.

Sistem sesi kapalı olan telefonlara bile sesli uyarı göndererek kullanıcını depremi fark etmesini sağlıyor. Google 4.5 ve üzerindeki depremleri haber veriyor.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

TIR şoförü Yılmaz: Söylediklerimin arkasındayım Tayyip Tarımda Kendine Yeten Ülke Olduğumuzu İddia etti. Peki Gerçek Ne? Sabancı, Boğaz manzaralı yalısından paylaştı: "Sakın evde sıkıldık demeyin" Finlandiya ve İsveç’in NATO Başvurusundaki Detay Gözlerden Kaçmadı