All News
29 Haziran 2022 ( 13 izlenme )
Reklamlar

Gustavo Petro, Kolombiya cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kazandı

Gustavo Petro, Kolombiya cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kazandı ve ülke tarihindeki ilk solcu cumhurbaşkanı oldu Gustavo Petro, Kolombiya'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunu kazanarak ülke tarihindeki ilk solcu cumhurbaşkanı oldu Kolombiya'da halk ülke önümüzdeki dört yıl boyunca yönetecek ve dün cumhurbaşkanı yardımcısını seçmek için sandık başına gitti.  

Seçmen katılımı yüzde 57 olarak bildirilirken, ilk sonuçlar sandıkların kapanmasından yaklaşık 2 saat sonra açıklandı.  Kolombiya Ulusal Seçim Konseyi'ne göre, Gustavo Petro oyların yüzde 50,51'ini alırken, rakibi Rodolfo Hernandez yüzde 47,22 oy aldı.  Bu sonuçlarla bağımsız aday ve milyoner Rodolfo Hernandez'i mağlup ederek seçimi kazanan Gustavo Petro, Kolombiya'nın ilk sol başkanı oldu.

 Gustavo Petro ile birlikte seçilen Francia Marquez Mina, ülkenin ilk AfrikalıAmerikalı başkan yardımcısı oldu.  Seçim zaferinin ardından bir konuşma yapan Gustavo Petro, Kolombiya'da kapitalizmin geliştirilmesini, köleliğin ve feodalizmin aşılmasını savunurken aynı zamanda doğanın korunmasını da önemsediklerini açıkladı.  

Göreve geldiği 7 Ağustos 2022 tarihinden itibaren ülkede kapsamlı barışın başlayacağını ifade eden Petro, muhalefete saygı duyduklarını, ülke ve erkek egemenliğine son verilmesi adına hiçbir siyasi ve hukuki kovuşturma yapılmayacağını ifade etti. ülkede barışçıl, adil, fırsatlarla dolu onurlu bir ülke inşa etmeyi umuyoruz” dedi.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Bulgaristan Başbakanı Türk iş insanları ile görüştü Akp döneminde İBB'ye B*mbacı Teröristler Alınmış SP'nin Meral Akşener'e yaptığı teklif reddedildi, Akşener'in önerisi kabul edildi Mehmet Cengiz’in oteline 50 milyon TL ‘teşvik’ ve yüzde 70 vergi indirimi