All News
14 Kasım 2022 ( 68 izlenme )
Reklamlar

istifa iddiası Twitter'ı salladı!

Bakan Soylu'nun istifa iddiası Twitter'ı salladı! 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a istifasını sunduğu suçlaması gündeme bomba gibi düştü. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yok. Ancak iddianın sosyal medyada ortaya çıkmasından sonra kısa sürede 20 binin üzerinde tweet atıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun görevinde 'özür' istediği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde geniş yankı buldu. Soylu henüz iddialara ilişkin bir açıklama yapmasa da kısa sürede sosyal medyada binlerce tweet atıldı. Bazıları #SüleymanSoylu ve #İstifa başlıklı tweet'lerinde Bakan Soylu'yu desteklerken, bazıları istifa kararının doğru olduğunu savunuyor.

DAHA ÖNCE İSTİFA ETMEYE KARAR VERMİŞTİ
İki yıl önce koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağının ilk kez uygulandığı 10 Nisan'da Türkiye'nin dört bir yanından saldırı görüntüleri geldi. Açıklamanın yaklaşık 2,5 saat önce yapılması ve detaylı bir bilgi verilmemesi nedeniyle halk paniklemişti. Bakan Soylu, yasaklı sürenin hemen öncesinde açıklama yapmaması nedeniyle ağır eleştirildi.

DAHA ÖNCEKİ İSTİFASINDA "SAYIN CUMHURBAŞKANIM BENİ BAĞIŞLASIN" DEMİŞTİ
İçişleri Bakanı Soylu da bunun ardından hata yaptığını belirterek 'affını' istemişti. İstifasını ise şu sözlerle duyurmuştu: "Gayretle ve titizlikle yürütülen bir süreçte, tamamen salgının önlenmesine yönelik hafta sonu sokağa çıkma kararının uygulanmasının sorumluluğu, her yönüyle şahsıma aittir. Başlangıçta kısıtlı saatlerde de olsa ortaya çıkan görüntüler, mükemmel yönetilen bu süreçle uyuşmadı. Yaşadığım onca tecrübe, sorumluluk kısmı üzerimizde olan bu olayda, böyle görüntülere yol açmamalıydı. İyi niyetle, hafta sonunda salgını ve bulaşı bir nebze durdurabilmek adına atılan bir adımdı. Hiç bir zaman zarar vermek istemediğim Aziz Milletimiz, hayatımın sonuna kadar da sadık olacağım Sayın Cumhurbaşkanım beni bağışlasın... Onurla yürüttüğüm İçişleri Bakanlığı görevimden ayrılıyorum... Tüm dostlara, mesai arkadaşlarıma Allahaısmarladık... Allah milletimizi korusun..."

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Mecliste yine bir akepe skandalı: 'Kadınlar sahneye çıkmasın' Çirkef Yandaş, "Birileri ülkeyi yemeye devam ediyor" diyen oyuncuyu tehdit etti Binali Yıldırım'ın filosunda 2 süper yat.Haftalık kiralamak isteyenlerin 150 bin doları gözden çıkarması gerek Avrasya Tünelinde şüpheli araç ateş edilerek durduruldu: 1 ölü, 2 yaralı