Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut: Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz
Türkiye'deki tarikat karanlığını anlatması nedeniyle hedef gösterilen Kızıl Goncalar'ın çekimler teker teker engelleniyor. Dizinin yapımcısı Faruk Turgut, "Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.
Fox TV'de yayımlanan Kızıl Goncalar dizisinin iki mekanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bütün ödemeleri yapıldığı halde iptal edildi. Okmeydanı Darülaceze’deki çekim izinleri de Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan gelen talimatla iptal edildi. İkinci kez duran setin çekimleri için yeni mekan arayışı başladı.
'BİZE SAVAŞ AÇTILAR'
12punto'dan Arif Hür'e konuşan Kızıl Goncalar'ın yapımcısı Faruk Turgut, "Bu mekanların ücretlerini ödedik, kontratlar yaptık ama sorunlar yaşıyoruz. Aslına bakarsanız bu bana ders oldu. Bir daha devletle bağlantılı hiçbir yere girmeyeceğim. Bize savaş açtılar ama sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu engellemeler beri 10 milyon TL'lik zarara uğratacak ama sağlık olsun. Aslanlar gibi yeni mekanlar bulacağız" açıklamasında bulundu.
'EĞER KORKAK OLSAYDIM...'
Diziye yönelik engellemelerin kendisini olumsuz etkilemediğini söyleyen Turgut, "Bu durum beni motive ediyor. Olacakları hesaplayarak yola çıktım. Yılmayacağız ve mücadeleye devam edeceğiz. Zaten korkuyla veya tehditle yılacak bir adam değilim. Eğer korkak olsaydım bu işleri yapmazdım. İnsanları uyutan diziler çeker, suya sabuna dokunmadan bu mesleği yapabilirdim. Ama karakterime yakışmazdı" dedi.
'İNŞALLAH RTÜK CEZA VERİR'
ünlü yapımcı, "Türkiye sosyolojisine objektif bir şekilde ayna tutmaya çalışıyorum. Gerçekler konuşulmalı, bunları yok sayarak bir yere varamayız. Ama biz de maalesef gerçekler halının altına süpürülüyor. Böyle bir sorunumuz var. Ben bu ülkenin birliğine, beraberliğine ve düzenine olumsuz bir şey gelsin diye iş yapmıyorum" deyip ekledi:
"Diziyi 2 bölüm izleyip ahkam kesmek nasıl bir mantıktır? Geçtiğimiz yıl Kızılcık Şerbeti'ne de ceza verdiler diziyi duymayan kalmadı. İnşallah RTÜK bize de ceza verir. Benim ekmeğime yağ sürdürler, umarım biraz daha köpürtürler"
'KUTUPLAŞMANIN BİTMESİNİ İSTİYORUM'
40 yıldır yapımcılık yaptığının altını çizen Turgut, "Yanımda 600 kişi çalışıyor. Ben enayi miyim başımı belaya sokacak bir iş yapayım? Toplumdaki abuk subuk kutuplaşmanın ve birbirini yok saymanın bitmesini istiyorum. İnsanlar birbirinin kılığına kıyafetine değil vicdanına ve aklına baksın istiyorum" şeklinde konuştu.
Kızlarının alıkonulduğunu iddia eden babanın şikayeti üzerine mahkemeden jet karar geldi8874 izlenme
Türk Lirası erirken; Euro ve dolar rekor üstüne rekor kırıyor478 izlenme
Kurban Bayramı Hangi Güne denk geliyor? (2022)46 izlenme
Eski Malezya başbakanına ait konutlarda 28 milyon dolar bulundu446 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Gece Yarısı Ültimatomu585 izlenme
Fakıbaba açıkladı: İhtiyaçtan değil siyasi nedenlerden alıyoruz394 izlenme
Akp’li başkanın ‘yağ gibi akıyor’ dediği yol çöktü altı ise mağara çıktı312 izlenme
Ankara Belediyesinde Gökçek dönemi hakkında inceleme başlatıldı2818 izlenme