All News
29 Haziran 2022 ( 25 izlenme )
Reklamlar

Muhalefetin karşı çıktığı Sosyal Medya düzenlemesiyle ilgili teklif görüşmesi ertelendi

Muhalefetin karşı çıktığı Sosyal Medya düzenlemesiyle ilgili teklif görüşmesi ertelendi

Sosyal medya düzenlemelerini de içeren Yasa müzakereleri ertelendi. Yasa tasarısında yer alan bazı noktalar muhalefet cephesi tarafından eleştirildi. Parlamentoda Sosyal Medya Yönetmeliği olarak bilinen basın yasası müzakereleri ertelendi.

Kılıçdaroğlu: "Anayasa Mahkemesine Gideceğiz"
Yasa tasarısında yer alan bazı noktalar muhalefet cephesi tarafından eleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu Tasarıyla ilgili bir soruya şu cevabı verdi: "eğer bu şekilde ortaya çıkarsa, onu Anayasa Mahkemesine götürüp onu yürürlükten kaldıracağız, mücadelemizi yürüteceğiz." dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, düzenlemeyi sert bir şekilde eleştirerek, "yalanlardan korunmak için ne yapacaksınız? "Sosyal Medya bir yalancıdır. Bu yasa, sitelerin yönlendirilmesi yasasıdır. Bu yasa yeni bir RTÜK yaratma girişimidir. Bu yasa bir istibdat yasasıdır. Gerçeklerden ve adaletten korkuyorlar." ifadelerini kullandı.


HAPİS CEZASI VAR
Halk arasında korku ya da panik yaratma bahanesiyle, halkın huzurunu bozmak için ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı hakkındaki gerçeklerle çelişen bilgileri kamuya açık bir şekilde dağıtan herkes 1 ila 3 yıl hapis cezasına çarptırılır.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AYKUT ERDOĞDU: HAZİNE, SARAY VE ÇEVRESİNDEKİLERİ FİNANSE EDEN KAYNAĞA DÖNÜŞTÜ İsrail anlaşmalarının iptali önergesi akepe oylarıyla reddedildi Kendine Yaptığı Maaş Zammıyla, Avrupa'da zirveye oturdu AB, Macaristan'la enerji yaptırımlarını görüşeceğini belirtti