All News
31 Ağustos 2022 ( 198 izlenme )
Reklamlar

Son ankette Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark 0,3 çıktı! Bu sonuç çok fazla su kaldırır

Son ankette Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki fark 0,3 çıktı! Bu sonuç çok fazla su kaldırır

MetroPOLL Araştırma tarafından yapılan son seçim anketi, ittifaklar arasında yüzde 0,3 oy farkı olduğunu gösteriyor. Ankette Millet İttifakı adayına oy verenlerin oranı yüzde 39,5 iken, Cumhur İttifakı adayına oy verenlerin oranı yüzde 39,8 oldu. Bu sonucun ittifaklara dayalı birçok dengeyi değiştirebileceğine dikkat çekiliyor.

Türkiye yavaş yavaş seçim atmosferine giriyor. Seçim günü yaklaştıkça, tanınmış anket şirketlerinin yaptığı anketler vatandaşlar arasında daha popüler hale geliyor.

İKİ İTTİFAK ARASINDA YÜZDE 0,3 FARK
MetroPOLL Araştırma şirketi araştırmasında, "Bu Pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" soru soruldu. Ankette Millet İttifakı'na verenlerin oranı yüzde 39,5 Cumhur İttifakı'na oy verenlerin oranı ise yüzde 39,8 oldu.

AK PARTİ BİRİNCİ SIRADA
Ankete göre kararsızların oranı yüzdelik olarak dağıtıldığında 33,8'i ile AKP birinci sırada yer aldı. AKP'yi yüzde 25,0 ile CHP izliyor. İYİ Parti yüzde 14,5 ile üçüncü olurken, HDP yüzde 11,2 ile dördüncü oldu.

MHP YÜZDE 6
Oyların yüzde 6'sını Mhp alırken, onu yüzde 2,8 ile DEVA partisi ve yüzde 2,00 ile Zafer partisi izledi. En son anket sonuçlarının siyasette ittifaklar konusunda önemli bir rol oynacağı belirlenmiş oldu.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Yolsuzluk ve rüşvet raporunda Türkiye Avrupa birincisi seçildi 2022 yılında dünyada gıda fiyatları, yüzde 1 geriledi. Türkiye'de yüzde 77 arttı (o 77'de TUİK rakamı) Mecliste yine bir akepe skandalı: 'Kadınlar sahneye çıkmasın' Muharrem İnce'nin O gece nerede olduğu ortaya çıktı