All News
05 Mart 2021 ( 543 izlenme )
Reklamlar

262 tiyatro sanatçısından Boğaziçili öğrencilere destek

262 tiyatro sanatçısından Boğaziçili öğrencilere destek

Akp'li Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının başlayan protestolara, aralarında Levent Üzümcü, Genco Erkal, Füsun Demirel, Ezel Akay, Tilbe Saran ve Rutkay Aziz'in de bulunduğu 262 tiyatro sanatçısı yayımladıkları bildiriyle destek verdi: "Bu kez onlar sahnede, direnişin sahnesinde ve biz onları alkışlıyoruz."
262 tiyatro sanatçısından Boğaziçili öğrencilere destek: Bu kez onlar direniş sahnesinde
AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasının başlayan protestolara tiyatro sanatçılarından destek geldi. 262 tiyatro emekçisinin imzaladığı metinde, "Mücadele eden öğrencilerin ve akademisyenlerin yanındayız" denildi.

Aralarında Genco Erkal, Rutkay Aziz, Füsun Demirel, Ezel Akay, Levent Üzümcü, Tilbe Saran ve Caner Cindoruk gibi isimlerin de olduğu tiyatro emekçileri tarafından yayınlanan "Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz" başlıklı destek bildirisi şöyle:

"Biz aşağıda imzası olan tiyatrocular,

Üniversitenin bilim, düşünce ve sanat üreterek topluma katkı sağlayacağına inanıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi, sahip olduğu değerler ve demokrasi kültürü sayesinde ülkemizin kültürel ve bilimsel birikimine son derece değerli katkılar sunmuş bir kurumdur. Bu atmosfer sayesinde Boğaziçi Üniversitesi'nde birçok tiyatrocu, sinemacı, müzisyen ve edebiyatçı yetişmiştir.

Bu süreçte öğrencilerin ve akademisyenlerin itirazlarının, başlattıkları eylemlerin en doğal hakları olduğunu düşünüyoruz.

Öğrencilerin ve akademisyenlerin eylemlerinin polisiye yöntemlerle bastırılmaya çalışılması, üniversitenin kapısına kelepçe vurulması, öğrencilerin gece yarısı operasyonlarıyla derdest edilip tutuklanması ve sorumsuzca terörist ilan edilmesi, değerli akademisyenlerimizin itibarsızlaştırılmaya çalışılması, LGBTİ+'ların olmadık hakaretler ile aşağılanması kabul edilemez uygulamalardır.

Mücadele eden öğrencilerin ve akademisyenlerin yanındayız.

Bu kez onlar sahnede, direnişin sahnesinde ve biz onları alkışlıyoruz."


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Ekrem İmamoğlu'nun Cumhuriyet gazetesi için yazdığı yazı Muharrem İnce'ye destek veren CHP'li belediye başkanından erdoğan'a övgüler Ahlaksız sözler ' 5 yaşında bir çocuk ebeveyni yanında olmaksızın sokakta ne yapıyor ? ' The Economist: Orta Doğu'nun kaybedilmesinden yüzyıl sonra İstanbul yeniden ‘Arap' başkenti.