All News
06 Mart 2018 ( 424 izlenme )
Reklamlar

Akepe'li Bakan: İnternetin esiri olan gençlik istemiyoruz,Okçuluk, ata binmek, güreş gibi sporumuz var

Akepe'nin Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, okçuluk, binicilik, güreş gibi birçok geleneksel spor dalı olduğunu belirterek, "İnternetin esiri olan gençlik istemiyoruz. Düşünen, değerlere bakan, değerlerini sorgulayan, onun için koşan bir gençlik, özüne bakan bir gençlik, insani değeri olan bir gençlik istiyoruz" dedi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından düzenlenen Geleneksel Sporların İhyası Forumu, 56 ülkeden UNESCO temsilcisi 33'ü Türk, 176 katılımcıyla Antalya'nın Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'ndeki bir otelde başladı. 


Toplantının açılış konuşmasını yapan akepe'nin Spor Bakanı, geleneksel sporların yeni heyecan getirdiğini, geçmişimizi ve geldiğimiz toprakları, kim olduğumuzu hissettirmeye başladığını iddia etti. 

Toplantıya katılan 56 ülke temsilcisinin kültürel etkileşiminden bahseden Bakan Bak, "Biz kendi özümüzü, kendi köklerimizi bilmeliyiz. Şu anda spor endüstrisi dediğimiz vahşi bir yapı var. Bunun karşısında değerleri olan, kökleri olan yapıyı inşa etmek için bir bakış açısı, strateji gelişiyor. 

Şu anda gençlerimizin sporla bağlarını sağlayan başka bir mekanizma var. Bana göre spor endüstrileştikçe mekanik olmaya başlıyor. İnsan makine olmaya başlıyor, yarışmacı makine gibi davranmaya, o özelliklere sahip olmaya, duygularını yitirmeye, sadece kazanmaya yönelen yapı içerisine girmeye başlıyor. 

Bu değişmeli. Birbirini seven, birbirine değer veren insanlar topluluğu olmalı. Bunu yakalamalıyız" dedi.


Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Çocuk yaşta evlilik affı yeniden Meclis'e geliyor. İLGİNÇ İDDİA SEÇİMLER İPTAL EDİLECEK Bu kadarına Pes! Yılın Doktoru Ödülü Verdiği Şahıs 1 yıldır Hasta Bakmamış Cübbeli Ahmet: Ben 'Atatürk dönemi Diyaneti'ni istiyorum