Anasayfa
25 Mart 2024 ( 119 izlenme )
Reklamlar

Akp adayının ''Gündemimizde yok'' dediği Kanal İstanbul için itiraf gibi açıklama

akp’li İBB adayının “Gündemimizde yok” dediği Kanal İstanbul’a ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan açıklama geldi. Bakanlık, Kanal İstanbul için “Projenin mühendislik çalışmaları tamamlanmış olup, etaplar halinde imar planı çalışmaları devam etmektedir” yanıtını verdi.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Adayının Kanal İstanbul’a dair “Gündemimizde değil” açıklaması resmi olarak yalanlandı.

Akp Tayyip’ın ”İnadına yapacağız ve İstanbul güzelleşecek” dediği Kanal İstanbul projesi yerel seçim sürecinde de gündem düşmüyor. AKP’nin adayı ise çoğu zaman Kanal İstanbul sorusuna a “Gündemimizde yok” şeklinde açıklamalar yapıyor.

Bakanlık akp adayını yalanladı

Akp adayının oy alabilmek için “gündemimizde yok” dediği Kanal İstanbul Projesi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Kanal İstanbul projesi Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) soruldu.

6 Mart tarihinde yöneltilen “Kanal İstanbul Projesi yapılacak mı?” sorusuna 14 Mart’ta Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yanıt verdi.

Bakanlığın yanıtında, “Projenin mühendislik çalışmaları tamamlanmış olup etaplar halinde imar planı çalışmaları devam etmektedir. Kanal İstanbul güzergahında yer alan ulaştırma yapılarına ait projelerin çalışmalarına başlanılmıştır. Etaplar halinde ilgili kurumlar ile koordineli olarak çalışmalar devam etmektedir” denildi. Yani açık bir şekilde projenin askıya alınmadığı ve çalışmaların son sürat devam ettiği açıklandı.

Kısa süre önce de Kanal İstanbul projesinin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 20242028 yılı planında yer aldığı ortaya çıkmıştı. Planda 2027’ye kadar kanalın yüzde 30’unun, 2028’e kadar yüzde 45’inin tamamlanacağı ifade edilmişti.

Ayrıca Kanal İstanbul bölgesindeki konut projeleri içinde peş peşe ihaleler düzenleniyor. Binlerce konutun inşası için milyarlarca liralık ihalelere imza atılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise bu duruma tepki göstererek, “Bunlar gizli gizli ihale yapıp, bir yandan Kanal İstanbul’da yol yürümeye çalışıyorlar” demişti.

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

Kayseri Erciyes Üniversitesinin Bahar Şenliğinde Tarihi Anlar. Alana Sığmayan Gençler Hep Bir Ağızdan İzmir Marşını Söyledi. S. Peker'e 'Senin gibi haramzade değilim' dedi. Skeçti gerçek oldu Beklemediği soruya muhatap olan Akit dumura uğrayıp ne diyeceğini bilemedi.