Dışişleri Bakanlığı; ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik saldırısına ilişkin, "Operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz, yerinde bir tepki. Operasyon insanlığın vicdanına tercüman" değerlendirmesinde bulundu.
Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:
"Türkiye, 7 Nisan günü Duma’da çok sayıda sivilin ölmesine yol açan kimyasal silah saldırısına mukabil ABD, İngiltere ve Fransa'nın bu sabaha karşı Suriye rejimine karşı düzenlediği operasyonu yerinde bir tepki olarak görmektedir. Rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz.
SALDIRI ANINA AİT BİR GÖRÜNTÜ
Kimyasal silahlar dahil kitle imha silahlarıyla ayrım gözetmeksizin sivilleri hedef alan saldırılar insanlığa karşı suç teşkil etmektedir. Yedi yılı aşkın süredir gerek konvansiyonel, gerek kimyasal silahlarla kendi halkına zulmeden Suriye rejiminin insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları alanındaki sicili sabittir. Uluslararası toplumun vicdanında bu konuda şüphe yoktur.
Türkiye, bu tür suçların cezasız kalmamasının ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesinin benzer hadiselerin tekrarının önlenmesi açısından kritik önemi haiz olduğuna inanmaktadır.
Bu tecrübe ışığında, başta BM Güvenlik Konseyi üyeleri olmak üzere tüm uluslararası toplumun kimyasal silah kullanımının cezasız bırakılmamasını sağlayacak ortak adımlar üzerinde uzlaşmaya varması elzemdir."
BEDELLİ ASKERLİK KAPIDA MI..!429 izlenme
Chp'li vekilden O şahsa: ''Trol hiç utanmıyor musun?''6430 izlenme
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile köylülerin arazilerine el kondu7065 izlenme
Yandaş ilahiyatçı: Zarûret halinde halkın malını gasp etmek caizdir8042 izlenme
Böyle rezalet dünyanın hiç bir yerinde olmaz.5201 izlenme
Köprülere, Otoyollara Bütçeden Ne Kadar Gittiği Artık Öğrenilemeyecek545 izlenme
Akepe'nin adamları, Ekrem İmamoğlu'nu Karalamak İçin Otobüsleri Doldurup Kara propaganda yapıyor38464 izlenme
Sapığın Kadın Müritleri Mağdur Çocuğa Saldırdı1231 izlenme
Akepe'den imam hatip dayatması. Öğrencilere zorunlu tercih olarak imam hatip dayatılıyor
Sedat Peker'den Yine Şok İddialar. Bu Sefer Hedef Yine S. Soylu, Oğlu ve O Sözde Gazeteci
Bu Zam filan değil resmen soygun
İyi Parti'nin 'Suriyeliler ülkelerine gönderilsin' teklifine AKP, MHP ve HDP'den ret!