Dışişleri Bakanlığı; ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik saldırısına ilişkin, "Operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz, yerinde bir tepki. Operasyon insanlığın vicdanına tercüman" değerlendirmesinde bulundu.
Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:
"Türkiye, 7 Nisan günü Duma’da çok sayıda sivilin ölmesine yol açan kimyasal silah saldırısına mukabil ABD, İngiltere ve Fransa'nın bu sabaha karşı Suriye rejimine karşı düzenlediği operasyonu yerinde bir tepki olarak görmektedir. Rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz.
SALDIRI ANINA AİT BİR GÖRÜNTÜ
Kimyasal silahlar dahil kitle imha silahlarıyla ayrım gözetmeksizin sivilleri hedef alan saldırılar insanlığa karşı suç teşkil etmektedir. Yedi yılı aşkın süredir gerek konvansiyonel, gerek kimyasal silahlarla kendi halkına zulmeden Suriye rejiminin insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları alanındaki sicili sabittir. Uluslararası toplumun vicdanında bu konuda şüphe yoktur.
Türkiye, bu tür suçların cezasız kalmamasının ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesinin benzer hadiselerin tekrarının önlenmesi açısından kritik önemi haiz olduğuna inanmaktadır.
Bu tecrübe ışığında, başta BM Güvenlik Konseyi üyeleri olmak üzere tüm uluslararası toplumun kimyasal silah kullanımının cezasız bırakılmamasını sağlayacak ortak adımlar üzerinde uzlaşmaya varması elzemdir."
Paylaşımlarını 100'e Tamamladı. Sedat Peker'den art arda paylaşımlar. Tayyip ayrıntısı dikkat çekti.2146 izlenme
Genç seçmenin sandığa gitmesini engelleme amaçlı sinsi değişiklik604 izlenme
Üzerinde Türkiye Yüzyılı Yazan Madeni 5 lirayı piyasaya sürdüler233 izlenme
20 bin lira isabet eden biletini haram diye yaktı5488 izlenme
BİNALİ YILDIRIM'DAN BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI!519 izlenme
Bir çiftçinin, ' Gençlere eski Türkiye'yi anlatın ' diyen Erdoğan'a cevapları10109 izlenme
Camide çocukları istismar etti, serbest kaldı367 izlenme
Halk TV kurucusu: Deniz Baykal ve kızı TV'yi usulsüz üstlerine geçirdi, parayı da ceplerine koydu3111 izlenme
Sırf Fethullah'ın yakınları da işin içinde diye, habere yayın yasağı getiren kişi de yine o çıktı.
Erdoğan '1000 köy ele geçirildi' diye açıklama yapmıştı.. Afrin'in kaç köyü var?
Davutoğlu: Bu kıştan özellikle endişeliyim, ekonomik koşullar bağlamında bazı olaylar olabilir
Fatih Altaylı, O Şahıs Hakkında Yazdı: "Tehdit, şantaj, 10 milyon euroluk talepler"