Dışişleri Bakanlığı; ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik saldırısına ilişkin, "Operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz, yerinde bir tepki. Operasyon insanlığın vicdanına tercüman" değerlendirmesinde bulundu.
Dışişleri Bakanlığının konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklama şöyle:
"Türkiye, 7 Nisan günü Duma’da çok sayıda sivilin ölmesine yol açan kimyasal silah saldırısına mukabil ABD, İngiltere ve Fransa'nın bu sabaha karşı Suriye rejimine karşı düzenlediği operasyonu yerinde bir tepki olarak görmektedir. Rejim tarafından gerçekleştirildiği yönünde güçlü şüphe bulunan Duma saldırısı karşısında tüm insanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz.
SALDIRI ANINA AİT BİR GÖRÜNTÜ
Kimyasal silahlar dahil kitle imha silahlarıyla ayrım gözetmeksizin sivilleri hedef alan saldırılar insanlığa karşı suç teşkil etmektedir. Yedi yılı aşkın süredir gerek konvansiyonel, gerek kimyasal silahlarla kendi halkına zulmeden Suriye rejiminin insanlığa karşı suçlar ve savaş suçları alanındaki sicili sabittir. Uluslararası toplumun vicdanında bu konuda şüphe yoktur.
Türkiye, bu tür suçların cezasız kalmamasının ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesinin benzer hadiselerin tekrarının önlenmesi açısından kritik önemi haiz olduğuna inanmaktadır.
Bu tecrübe ışığında, başta BM Güvenlik Konseyi üyeleri olmak üzere tüm uluslararası toplumun kimyasal silah kullanımının cezasız bırakılmamasını sağlayacak ortak adımlar üzerinde uzlaşmaya varması elzemdir."
İstanbul ve ilçelerinde yapılan son anketler. Fatih Portakal açıkladı598 izlenme
“Hamile çocuklar” listesini ortaya çıkardığı için görev yeri değiştirilen personel konuştu8297 izlenme
Tayyip: Biz bir numarayız, Amerika falan gerimizde. İngiltere daha da gerimizde956 izlenme
İstanbul'da bakım ve onarım nedeniyle 9 ilçede Su kesintisi var.99 izlenme
Akepe'nin bakanı 'Tayyip Erdoğan müdafaası, Gazi Mustafa Kemal müdafaasıdır'540 izlenme
Erdoğan'ın atadığı Danıştay üyesi Demirel: Muharrem İnce zihniyetindekilerin yaşattıklarını unutmadık1942 izlenme
Yolsuzluk ve rüşvet raporunda Türkiye Avrupa birincisi seçildi1487 izlenme
İki yıl önce 'şükredin' diyen kadın, elektrik faturasına isyan etti3259 izlenme